in ,

Министърът на икономиката не вижда “локдаун” в сектора, постигнатите резултати – “отлични”

--Твоята реклама тук--

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов смята, че на фона на коронавирусната криза в света България е постигнала “отлични резултати”.

“Постигнахме отлични резултати – доста ниско ниво на безработица – 7 %, повишение на заплатите с около 10%. Бюджетът за 2020 г. завършва номинално с 1,5% ръст на приходите, икономиката не е била в нокдаун. С показателите за държавен дълг към БВП ще бъдем 4 пъти по-добре от другите, дефицитът е 3%”, заяви пред “Нова телевизия” Борисов.

“С МТСП сме дали 1,250 млрд. лв. на бизнеса, МИ ще раздаде 500 млн. в кеш грантове. До 21 000 предприятия сме интервенирали. До края на този месец 156 млн. лв. ще стигнат до бизнеса, 3000 фирми са кандидатствали към НАП”, обясни той.

--Твоята реклама тук--

По думите му, чрез НАП пропуснатият оборот ще бъде получен от компаниите, в размер на 20%, на места и 10%. Според него, няма компания, която да е заявила нужда и е с изрядни документи, да не е получила помощ.

Министърът твърди, че 668 млн. са инвестирани в мярката 60/40, а над 250 000 работни места са подпомогнати. Той сподели, че 20% от оборота не е никак малко като помощ, защото компаниите могат да се възползват и от мерките на социалното министерство.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

И президентът си навлече гнева на Васил Божков

И президентът си навлече гнева на Васил Божков

Кремъл води мащабна война срещу истината за ваксините

Информация от Областния кризисен щаб за Кюстендил