in

Вътрешният министър: Обстановката в страната се нормализира

--Твоята реклама тук--

Обстановката в страната се нормализира след проливните дъждове от последните дни. Това увери по време на изслушването си в Народното събрание вътрешният министър Христо Терзийски.

По последни данни частично бедствено положение остава обявено в Равадиново, Белово, Драгоман, Своге, Костинброд, Симитли, Струмяни, Якоруда и Гаце Делчев, Нови Искър, Трън и Перник, изброи той. В населени места във Врачанско е обявено бедствено положение, а в Мадан и Доспат е отменено.

“Няма язовири, които преливат неконтролируемо”, отчете Терзийски.

268 сигнала са отработени от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” за влошената метеорологична обстановка, отчете се министърът. Той добави, че МВР взима мерки по повод очакваното застудяване следващите дни.

--Твоята реклама тук--

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова даде информация, че към момента в 26 населени места няма ток. Те са във висопланински райони в Своге, Костинброд, Сливница и Драгоман.

Очаква се електрозахранването да бъде възстановено днес. Енергийната мрежа е сигурна, реагира се абсолютно адекватно, твърди енергийният министър Петкова.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Borisov SHTAB

По разпореждане на Борисов: Подновяват плановите операции

Georgi Rachev

Проф. Георги Рачев: Идва застудяване и ледени дни!