in

Цветан Василев каза кога е укрепнал бракът по сметка между Борисов и Пеевски (ВИДЕО)

--Твоята реклама тук--

”След погрома на КТБ отношенията Борисов-Пеевски станаха ”союз нерушимый”. Министерството на икономиката е запазена територия за Пеевски, известно е за Божидар Лукарски. Публична тайна е, че Пеевски взе на концесия квотата на Волен Сидеров. Министър Караниколов защитаваше интересите на Пеeвски. Същият е и сегашният министър Лъчезар Борисов, има връзки с Пеевски от 2008 г. Няма какво да споменавам Горанов”. Това каза банкерът Цветан Василев, бивш мажоритарен собственик на КТБ, в предаването ”Честно казано с Люба Кулезич” по телевизия Евроком.

”Борисов е изнервен от тази тема. Бягането на Бойко Борисов от темата за отношенията му с Пеевски само показва колко е чувствителен на тази тема”, допълни банкерът.

”Няма поръчка или публичен търг, в който да няма интереси на Пеевски. Има интерес и Борисов. По време на първото правителство на Борисов нямаше толкова явно отношение, нямаше средства. Техният брак по сметка укрепна след фалирането на КТБ. Това стана още по-ясно около Булгартабак. Косвено са били партньори при приватизацията на Булгартабак. Косвено са били партньори и при първия проект на “Южен поток”. Бил съм свидетел на тия разговори”, заяви още Цветан Василев.

Той коментира и назначаването на Виолета Сечкова за консул на Южна Корея в България: ”Показвал съм документи, че Александър Сталийски е доверено лице на Борисов. На Южна Корея, когато и трябва човек, пита българското правителство. Тя била дилър на Самсунг, потресен съм.”

”Ако някой очаква да ги види строени като акционери Пеевски и Борисов, никой няма да ги види. Никой не декларира каквото и да било. Пеевски декларира едни фалшиви доходи. И Цацаров, и Гешев са част от това престъпно статукво”, каза още той.

Те са партньори и в огромната кражба на Виваком. Никой не си мисли, че един Спас Русев може да притежава 46%. За мен тези неща не са странни”, обясни Василев.

--Твоята реклама тук--

”Нито една обществена поръчка не минава без защита на техните интереси”, категоричен бе Цветан Василев.

”За мен е нонсенс сделката за Нова телевизия, без да е качила зрителския интерес Не мога да си представя, че стойността на Нова телевизия се е вдигнала със 100 млн. лв. благодарение на кадрите на Пеевски. Няма логика икономическа и от гледна точка на маркетинг. Все едно да сложиш лъжица катран в мед. На какво ниво е този контакт, за да се поеме и този риск? Ако Пеевски няма да си занимава с медии с какво ще държи прокуратурата? Навсякъде, където се е докоснал Пеевски, става въпрос за безобразни престъпления”, добави Цветан Василев и даде пример с Дунарит.

Целия разговор между Люба Кулезич и Цветан Василев можете да изгледате след 13:18 във видеото:

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Temenujka Petkova

Теменужка Петкова: 26 населени места са без ток

Izbori

Хората под карантина ще заявяват урна в срок до 24 часа преди вота