in

Терзийски: Пътувайте внимателно, с подготвени автомобили

--Твоята реклама тук--

Днес направихме оценка, че действията на ангажираните институции бяха адекватни след падналите дъждове – няма пострадали граждани, заяви на брифинг вътрешният министър Христо Терзийски. Във връзка със застудяването и валежите от дъжд и сняг, в страната се очаква пътната обстановка да се усложни. Призоваваме гражданите, тръгнали на път, да бъдат оборудвани с всичко необходимо за това време – гуми, пълни резервоари. Агенция „Пътна инфраструктура“ следи ситуацията и предприема превантивни действия.

Вътрешният министър уточни, че не само Пътна полиция, но и Охранителна, както и служителите но пожарната са на линия за помощ при бедствия по пътищата. Горските стопанства пък са на помощ на служителите на АПИ, допълни още Терзийски и призова да се предприема пътуване само при крайна необходимост.

200 снегорина са на терен в момента, на “Петрохан” заваля дъжд и обстановката се усложнява, каза председателят на АПИ Георги Терзийски. Поддържащите фирми и служителите на АПИ и МВР работят превантивно, така че да няма затворени участъци от пътната мрежа.
Към този момент е затворен проходът „Петрохан“. Най-голяма опасност има в Стара планина, Рила и Родопите. Временни ограничения за МПС над 12 тона има на “Троянския проход”.

Има допълнителни машини, които ще се включат при усложняване на обстоятелствата, допълни той.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

--Твоята реклама тук--

Comments

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    --Твоята реклама тук--

    Шефката на НАП с 6 бона заплата, справяла се добре

    Буйните води на Места подкопаха главния път Банско – Гоце Делчев