in

Говорителят на ЦИК: Гласуването по пощата е най-удобно по време на пандемия, но…

--Твоята реклама тук--

Освен мерките, които ще въведе, очакваме и протокола от Министерство на здравеопазването. Това е най-важният документ. В момента провеждаме частични избори в малки кметства и малки населени места. Ползваме предходен протокол на МЗ. Това заяви говорителят на ЦИК Таня Цанева в ефира на Нова телевизия.

Що се отнася до личните предпазни средства, тя заяви, че ако има такова изискване, то общините трябва да ги подсигурят.

Членовете на секционните комисии се назначават месец преди изборите, няма как да се знае кои ще са предварително, допълни тя по повод ваксинирането и каза, че тук вижда проблем, защото те трябва да бъдат имунизирани с двата приема през две-три седмици.

--Твоята реклама тук--

“Може би трябва да се насочват такива членове на СИК, които вече са преболедували или са ваксинирани. Става дума за около 120 000 – 130 000 души”, допълни тя.

Що се отнася до машинният вот, тя заяви, че доставчикът трябва да ги достави 25 дни преди изборите. “В случай на пандемия най-удобната форма е гласуване по пощата, но тя крие много рискове като идентификация на подателите, транспортирането на бюлетините”, заяви Таня Цанева. “Не винаги можем да разкрием толкова секции, колкото бихме желали”, допълни тя.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Kartofi

Пробутват ни германски картофи с етикети за български

Asfaltirane dupki

Софийските безумия: Асфалтират улица докато вали