in

Шефът на болницата в Сандански не се чувства виновен за скандала с ваксините

--Твоята реклама тук--

Все още не е взето решение дали ще има наказание за директора на болницата в Сандански.

Д-р Илия Тонев, управител на МБАЛ “Югозападна болница” заяви пред БНТ, че към момента няма информация относно съдържанието на доклада по проверката. Все още не му е връчен и протокол по надлежен ред. Той заяви, че не се чувства виновен.

“При първата ваксинация липсваха достатъчно подробни инструкции, не се чувствам виновен, че съм употребил всички предоставени ми от РЗИ дози с ваксина. Към момента не мога да отговоря дали ще подам оставка зависи от съдържанието на констативния протокол и дали са намерени сериозни нарушения”, уточни д-р Тонев.

За ваксинирането на дъщеря му той обясни, че тя е била добавена в последния момент към списъка с идеята да не бъдат похабени ваксини.

--Твоята реклама тук--

“Не е било предварителен план, защото аз имам две деца. Другото ми дете не е ваксинирано, явно че не съм бил с подготвен план да уредя дъщеря си или да прередя други нуждаещи се”, каза д-р Тонев.

“За съжаление, кампаниите не са организирани по начин, по който да гарантират употребата на голям процент от доставените ваксини. Непрекъснато списъците се обновяваха в хода на самите кампании по ваксинации, защото имаше много персонал, който се отказваше”, обясни д-р Тонев.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

BTA

Кирил Вълчев и Ивайло Данаилов са кандидатите за нов шеф на БТА

Ribari

Съюзът на турските риболовци разкри: Рибата в Черно море бяга към България