in

Хиновски: Между 5 и 7 години щe е подготвителният период за 7-и реактор на АЕЦ „Козлодуй“

--Твоята реклама тук--

Между 5 и 7 години щe e подготвителният период за новия 7-и реактор на АЕЦ „Козлодуй“ със закупеното за „Белене“ оборудване. В този период се включват и преговори за финансиране, съгласуване с ЕК като разходи и нормативи.

Това каза пред „Тази сутрин“ енергийният експерт Иван Хиновски.

„Първо трябва да бъде избран и назначен един управленски екип, който трябва да подготви много неща, като например мрежови график. Трябва да информираме „Росатом“ за намерението, трябва да получим отговор дали иска. Никой не знае „Росатом“ иска ли с да работи с „Уестингхаус“. В един такъв проект всичко спира, не можем без руския главен конструктор да започнем“, коментира той.

--Твоята реклама тук--

По думите му трябва да се влезе в контакт с инвеститорите , управляващият комитет трябва да се заеме, защото може да имат претенции за компенсиране на щети.

„Трябва да е ясно, че тази нова мощност, необходимо е да е нова ядрена централа отделна от АЕЦ „Козлодуй“. А ЕК няма да допусне смесване на цени. т.е. смесване на разходи между старите реактори 5-ти и 6-ти, и новата мощност. Трябва да бъде представено като ново дружество, обясни експертът.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Asen Baltov

Проф. Балтов: Новият щам на ковид е още по-агресивен

TOL vinetki

Глоби за неплатени винетки ще се плащат и при търговците