in

Проф. Кантарджиев призна: Новият щам на COVID-19 вече го има и у нас

--Твоята реклама тук--

”Новият щам на COVID-19 е вече в България. Доказахме го при осем българи. Предстои да изследваме какво е разпространението на заболяването. Тези пациенти веднага са били приети в лечебни заведения”. Това разкри директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев, който е част от Националния оперативен щаб за борба с коронавирус. Той бе гост в предаването ”Панорама” по БНТ.

“Всеки, който се върне от Западна Европа или от Великобритания, да не събира цялото семейство, а да се самоизолира известно време и да се изследват”, призова проф. д-р Кантарджиев. Според него е добре те да се изследват веднага и да не се движат много навън.

”Заболеваемостта и смъртността от мутацията на вируса е голяма във Великобритания. За него е доказано, че ваксините действат срещу него. Лошото е, че е по-заразен. Сега 10 болни заразяват 29 други хора”, поясни той.

Проф. д-р Тодор Кантарджиев обяви, че новият щам е тръгнал от училищата.

--Твоята реклама тук--

По думите му трябва да се внимава много за южноафриканския щам, защото може ваксината да не му повлияе.

”Някои от мерките трябва да останата малко по-продължително. Повече от пет души да не се събират на едно място”, препоръчат медикът.

”Големият ни проблем е недоверието в науката, в медицината, в лекарите. Това дойде заради хора, които не се държаха като лекари и не говореха като лекари”, категоричен е проф. д-р Тодор Кантарджиев.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Iavor Notev

Явор Нотев: ЦИК ще се справи, но избирателната активност ще бъде ниска

Petrohan zima 1

Отвориха за движение „Петрохан“ след зимното бедствие