in

Борис Бонев: Всички от опозицията са цвете в сравнение с това проклето управление

--Твоята реклама тук--

”Ситуацията в Столична община надхвърли моите негативни и песимистични очаквания за управлението на София. Да, разбира се, че има промяна след толкова инвестирани милиарди, но ние трябва да се сравняваме с всеки друг град в Европа и България. София изостава в своето развитие. Град като Тирана е даван за пример. Белград, Скопие и Тирана са пред нас, което е шокиращо. Виждаме разпада, в който живеем. Корупцията и кражбите присъстват в обществените поръчки в строителството”. Това заяви Борис Бонев, общински съветник на ”Спаси София” в Столичния общински съвет. Той бе гост в предаването ”ЕвроДикоФ”, излъчващо се по телевизия Евроком.

”10% се приемаше за ”нормален” рушвет едно време, сега се говори за 50, 60%. Така се чува от някои места и съм склонен да повярвам на подобни цифри, отколкото да смятам, че са преувеличени. Не трябва да си позволяваш и една стотинка да вземаш, защото няма измъкване от тази схема”, добави общинският съветник.

Той смята, че работата на ”Спаси София” през годините е спомогнала действително за справяне с част от проблемите в столицата. Бонев изтъкна това, че фирми са били глобени за некачествена работа след техен сигнал.

Във втората част на разговора Сашо Диков и Борис Бонев разговаряха за политиката на национално ниво:

По думите на Бонев, практиката в Истанбул и Будапеща показва, че обединена опозиция сваля диктатори и лоши управленци. ”Мисля, че можеше да се намери обща кандидатура срещу Йорданка Фандъкова на местните избори. Надявам се да са взети поуки след неуспешния опит Йорданка Фандъкова да бъде свалена от власт”, коментира Борис Бонев.

Той бе категоричен, че ”Спаси София” няма да участва на парламентарните избори.

--Твоята реклама тук--

”Продължаваме да робуваме на това кой бил ляв, кой бил десен, кой бил компрометиран, кой не бил. Независимо кой има кусури от опозицията, не зависимо, че някои носят тежестта на своето политическо минало, всичките са цвете за мирисане в сравнение с Бойко Борисов. Всички в сравнение с това проклето управление. То съсипа демокрацията, няма по-лошо управление. Опозицията трябва да се обедини срещу Бойко Борисов и ГЕРБ”’, заяви с категоричност младият политик.

”Времето напредна и аз съм все по-малко оптимист за такова обединение”, призна Бонев, който предлага цялата опозиция да се обедини в едно изборите, по примера на унгарската опозиция. Според него може да се постигне договореност за няколко основни точки като евроатлантическата интеграция на България, разграждането на модела ”Борисов-Пеевски”, съдебна реформа и др.

”За бъдещето на България е важно Бойко Борисов повече да не е на власт. Чисто за демокрацията е по-здравословно някой да не се задържа на власт твърде дълго”, добави още Борис Бонев.

Той смята, че БСП не е активна опозиция, а опасенията му са, че опозицията няма да се разбере помежду си и Борисов ще има четвърти мандат.

Целия разговор между Сашо Диков и Борис Бонев можете да изгледате във видеото след 1:12:20:

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Kolarova

Коларова: При победа на ГЕРБ ще се окаже, че Радев е креслива алтернатива

Boris Bonev

Борис Бонев: Всички от опозицията са цвете в сравнение с това управление