in

Димо Гяуров: САЩ могат да ни натиснат за Северна Македония

--Твоята реклама тук--

“Мисля, че САЩ ще успее да излезе и от тази нелицеприятна ситуация с обеца на ухото. Целите, които си постави, не са невъзможни за постигане”. Това каза в предаването “Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS о.р. ген. Димо Гяуров, бивш началник на разузнаването.

По думите му борбата с дискриминацията, срещу обедняването, подпомагането на семейства, деца и мигранти, това са сред неговите приоритети във вътрешната политика.

“Близо 700 000 мигранти, влезли в САЩ още като деца, ще бъдат натурализирани чрез нов законопроект”, припомни той.

“Байдън обеща, че ще върне Америка в споразумението на климата и СЗО и някои неща вече са факт. Новият държавен секретар е привърженик на активната външна политика, изказвал се е рязко относно оттеглянето от Ирак и Сирия. Би могло да се очаква да не се изтеглят от Ирак и Германия, да се спре процесът”, прогнозира генералът.

“Очаквам ясни послания и резултатите по посока на Северна Корея, както и втвърдяване на позицията по отношение на Китай и Тайван. Може да има натиск, способстващ откъсването на Русия от китайската орбита. Русия все повече изпада в зависимост от Китай”, коментира Гяуров.

--Твоята реклама тук--

Той очаква натиск от САЩ при енергийните ни проекти, тъй като не е ясно доколко сме постигнали диверсификация. Ще се лишим от известно количество транзитни такси.

Според него трябва да свикнем с мисълта, че следва да приключим с АЕЦ „Белене“.

Ген. Гяуров смята, че е напълно възможен натиск от САЩ за по-скорошно разрешаване на проблемите ни със Северна Македония. Затова трябва да обясним аргументите си.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Police

Разтуриха купон със 120 души край Поморие, имало и германци

Muki grob Mutafova

Муки за поругания гроб на Мутафова: Нищо не ме учудва в тези времена!