in

Стана ясно кой е талантливият скиор, убит от лавина над Банско

--Твоята реклама тук--

Борислав Гарибов е младият скиор, който загина днес над Банско, след като беше пометен от лавина, съобщава Блиц. Както вече стана ясно, 18-годишният талант е състезател от националния отбор на България по фрийрайд.

Фаталният инцидент се разигра по обяд под връх Тодорка.

Още от съвсем малък Бoбо трупа участия и подиуми във всички фрийрайд състезания и събития на българската сцена. Последните три зими записва и първите си международни изяви на най-високия ранг състезания за младежи “Feeride Junior Tour 3 Stars***” в Австрия.

Гарибов буквално е израснал по склоновете на Пирин, където тренира по цяла зима.

Oт Планинската спасителна служба написаха следното за фаталния инцидент:

--Твоята реклама тук--

“Един млад човек загина днес при тежък лавинен инцидент в Бъндеришките улеи в Пирин, над Банско. Сигналът постъпи в Планинска спасителна служба при Български Червен кръст (ПСС при БЧК) в 11:28 ч. с обаждане по телефона на дежурен планински спасител от отряд Банско. Свидетел съобщава, че скиор е попаднал в лавина и има нужда от помощ. Веднага се организира група от трима спасители и спасително куче, които с моторни шейни успяват да достигнат до пострадалия за 10 мин. При пристигане на място констатират смъртта му, изкопават го от затрупалите го снежни маси, транспортират тялото и го предават на Спешна медицинска помощ и полицията.

В последните няколко дни имаше изключително много информация за сложната лавинна обстановка. Подценяването на условията в планината е една от най-честите грешки, които могат да доведат до много тежки инциденти, понякога и с фатален край. ПСС при БЧК предупреждава, че лавинната обстановка в планините продължава да е сложна и препоръчва да не се предприемат рискови излизания извън маркираните ски писти и зимни туристически маршрути.

ПСС при БЧК изказва най-искрените си съболезнования към роднините и близките на загиналия”.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Доц. Мангъров с интересна статистика: Материал за размисъл

Доц. Мангъров с интересна статистика: Материал за размисъл

Кметът на Перник: Нинова първо да победи ГЕРБ, тогава да ми дава оценка

Кметът на Перник: Нинова първо да победи ГЕРБ, тогава да ми дава оценка