in

МВР предупреждава: До 25 см сняг в планинските проходи! Пътувайте, само ако е необходимо

--Твоята реклама тук--

До 25 см. сняг се очаква да натрупа в някои от планинските проходи през следващите няколко дни. Това съобщиха от МВР. Поради влошената метеорологична обстановка не е изключено по пътищата да има паднали дървета и клони, а в проходите има опасност от падане на камъни. Очаква се валежите да спрат в сряда следобяд, но в четвъртък температурите ще се понижат. Не е изключено да има заледявания, предупредиха още от полицията.

“Апелираме водачите да тръгват на път, само ако е необходимо, да следят за техническата изправност на автомобила, състоянието на гумите, да съобразяват поведението си на пътя и да спазват дистанция”, призовата от Пътна полиция. Оттам допълват, че от началото на годината по родните пътища са загинали 23-ма души, след настъпили пътно-транспортни произшествия. Това означава, че всеки ден в катастрофа загива по един българин.

Обстановката в страната се следи ежедневно, като в МВР постъпва информация за възникнали препятствия на пътя. Има готовност за създаване на временна организация на движението. Най-тежка се очаква да бъде обстановката в Прохода на Републиката.

--Твоята реклама тук--

В близост до проходите ще бъдат разположени допълнителни екипи, които при необходимост ще осъществяват временна организация и пренасочване на движението.

“Много е важно при нужда да се ограничава движението на товарни автомобили, за да могат поне леките коли да преминават”, коментираха още от МВР и призоваха всички да се съобразяват с ограниченията.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Valeri Simeonov 2

Валери Симеонов: Заведенията трябва да отворят на 4 февруари

Imoti 2

Солени глоби, ако домът ви няма технически паспорт