in

ATAKA: Ще свали ли държавната БНТ цензурата върху партията

--Твоята реклама тук--

ПП “АТАКА” изпрати писмо до ръководството на БНТ и генералния директор на медията Емил Кошлуков с въпроси относно цензурата и двойния стандарт наложени на партията по време на последната предизборна кампания. Това съобщават от пресцентъра на партията. Ето какво гласи то:

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Във връзка с изпратената от вас покана за обсъждане относно реда и условията за отразяване на предизборната кампания в програмите на БНТ в съответствие с предвидените в Изборния кодекс форми, които следва да бъдат отразени в споразумение между БНТ и партиите и коалициите, регистрирани за участие в изборите имаме следните въпроси:
1.Какъв е смисълът от подписване на споразумение между БНТ и регистрираните за участие партии на предстоящите избори, след като в абсолютен разрез със споразумението по време на последната предизборна кампания до предаването „Панорама“ не бе допуснат Волен Сидеров в качеството му на кандидат за кмет на София, който дори бе спрян от кордон полицаи на входа на сградата?
2.Освен че споразумението бе безпрецедентно потъпкано от ваша страна, генералният директор на медията Емил Кошлуков си позволи изключително неуместно изказване във вашия сутрешен блок, като заяви, че „кракът на Волен Сидеров няма да стъпи в БНТ!“ Как може да бъде проведена среща между БНТ и партия АТАКА, при положение, че има забрана от генералния директор Емил Кошлуков?
3.Действията на ръководството на БНТ доведоха до започване на съдебни дела, тъй като бе проявен двоен стандарт спрямо партия АТАКА и нейния лидер Волен Сидеров и бе нарушена равнопоставеността на участниците в предизборната кампания, която се гарантира в споразумението. Тези съдебни дела все още са в ход. С оглед на гореизнесената информация ще бъде ли допуснат изобщо представител на АТАКА в сградата на БНТ, или нашите представители отново ще станат жертва на двоен стандарт и публично унижение?
4.Можем ли да считаме, че изпратената от вас покана означава, че забраната от ръководството на БНТ, в лицето на Емил Кошлуков, вече не важи?

В случай, че ръководството на БНТ е преосмислило в положителен план своето отношение спрямо представителите на партия АТАКА, сме готови да се отзовем на поканата за среща, насрочена за 26.01 от 13:00 ч.. Упълномощени да участват в преговорите от наша страна ще бъдат Анелия Дулева и Петър Дучев.

--Твоята реклама тук--

С уважение:

Пресцентърът на ПП АТАКА

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Online 1 1

Предложение заради хоумофиса: Служителите да изключват телефона си извън работно време

BNB

БНБ търси 60 души с 4 бона заплата