in

COVID-19 уби бивш министър на отбраната ни

--Твоята реклама тук--

Бившият военен министър в кабинета на СДС Георги Ананиев е починал. Тъжната новина съобщи бившият зам.-министър и знакова фигура на СДС Здравко Зафиров в профила си във Фейсбук.

„С искрена болка, Ви съобщавам, че почина бившия министър на отбраната Георги Ананиев. Прекрасен, скромен , работлив човек и приятел.Почивай в мир, приятелю. Пазете се хора! Ковид не прощава!”, написа Зафиров.

COVID-19 уби бивш министър на отбраната ни

Кой беше Георги Ананиев:

Георги Ананиев е роден на 12 април 1950 година в село Косача, Радомирско. Завършва Техникум по металургия и механотехника в Перник и Минно-геоложкия институт в София (1974). След това работи като инженер в различни предприятия, сред които Завода за тежко машиностроене в Радомир.

--Твоята реклама тук--

В началото на 1992 година Ананиев става заместник-управител на Софийска област, а по-късно през същата година – заместник-министър на отбраната по военноикономическите въпроси при правителството на Филип Димитров. След неговото отстраняване през 1993 година е чиновник в администрацията на Софийска област, а през 1994 година е избран за народен представител от Съюза на демократичните сили в 37-о Народно събрание, където е член на Комисията по национална сигурност.

През февруари 1997 година Георги Ананиев е назначен е за министър на отбраната в служебния кабинет на Стефан Софиянски и остава на този пост и в правителството на Иван Костов

В края на 1999 година Ананиев е отстранен от правителството и е назначен на новосъздадения пост секретар по отбраната на президента Петър Стоянов.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Operacia

Отстраниха рядък тумор от 11-месечно бебе

Letishte virus

Туроператори съветват: Избягвайте почивките в чужбина, сложно е!