in

Магдалена Милтенова: Автобусният бранш е потърпевш от мерките

--Твоята реклама тук--

Спират 1/3 от автобусните линии след промяна на Наредба за транспортните схеми. Ще се пътува до съседна област директно, само ако началната точка е град с население от 30 000 души.

“Това касае връзките между две и повече области. Междуселищните линии ще бъдат запазени. Трудовата миграция на населението ще бъде осигурена. Оттам нататък имаме пренасищане на пазара, щом се отнася до транспортни схеми. Когато пътуват празни автобуси, неминуемо се стига дотам да няма никакъв транспорт”, коментира председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова в “Денят ON AIR”.

Според нея, както ресторантьорите, така и автобусният бранш е потърпевш от настоящия локдаун.

“Ние водим разговори с държавата. Подкрепата, която получаваме, не е никак малка. Тя никога няма да е достатъчна в ситуацията, в която се намираме, но не можем да не оценим това, което Министерството на транспорта е направило за нас. Имаме добър диалог и вярваме, че той ще продължи”, заяви Милтенова пред Bulgaria ON AIR.

Това, което браншът очаква сега, е да има възможност да кандидатства за финансова подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв.

--Твоята реклама тук--

“Има някои неща, които трябва да се изгладят по програмата, за да бъдем допуснати. Отварянето ѝ ще бъде в съвсем кратки срокове. За да можем да осигурим транспортна услуга на населението, трябва да бъдем допуснати до останалите мерки”, обясни председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

--Твоята реклама тук--

Comments

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    --Твоята реклама тук--

    Над 100 млн. лв. са загубили моловете заради затварянето, очакват се фалити

    €9361 инвестиции на човек в София, в Силистра – само 257 евро