in ,

Част от някои протести продължават

НГИ “Правосъдие за всеки” и НГИ “Системата ни убива” продължават с протестите

--Твоята реклама тук--

Организаторите на инициативата „Правосъдие за всеки“ заявиха днес, че традиционните им протести ще продължат.

Изявлението дойде два дни след като от „Отровното трио“, заявиха, че прекратяват масовите протести на открито, като според тях това се прави с цел превенция от разпространяване на COVID-19 сред протестиращите. Те също така завиха, че протеста им приема нова форма. Ще се съдават инициативи и сдружения, които се очакват да бъдат по – сполучливи от всичките над 100+ дни протести в “триъгълника на властта”.

Майките от “Системата ни убива” заявиха, че няма да спрат с протестната си форма. Нека припомним, че те са на улицата още от момента, в който поискаха оставката на Валери Симеонов, след като се отнесе неуважително към техните искания.

--Твоята реклама тук--

Мащабни протести с искане за оставка на правителството на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев започнаха преди повече от три месеца, докато инициативата „Правосъдие за всеки” имаше протести преди избора на Гешев за главен прокурор миналата година.

В изявлението „Правосъдие за всеки“ се казва:

--Твоята реклама тук--

Не се отказваме да говорим на висок глас за тежките проблеми в правосъдието, засягащи всеки един от нас, много от които изникват тихомълком. Не се отказваме от искането за реформа в прокуратурата и оставка на главния прокурор сега! Не можем да чакаме до редовния избор за главен прокурор след още шест години!

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

433 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Коронавирус България

Малко над 30% са положителните тестове днес

Президентът на Република България

Румен Радев: Присъединяването на РС Македония към ЕС е важно, но трябва да има ясни граници