in

Румен Радев: Присъединяването на РС Македония към ЕС е важно, но трябва да има ясни граници

Президентът коментира важните теми от деня

--Твоята реклама тук--

Присъединяването на Република Северна Македония към ЕС е изключително важно за нашия регион и България винаги го е подкрепяла. България обаче трябва да има ясни гаранции, че единството на българската нация и нашето културно-историческо наследство няма никога да бъдат поставени под въпрос от външни фактори. Като отговорен член на Европейския съюз не можем и не трябва да позволяваме да вкарваме в съюза нови нерешени проблеми.
Не можем да дадем европейска легитимация на омразата към България. Три години след подписване на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република Северна Македония за съжаление продължаваме да сме свидетели на обидни и недопустими формулировки по отношение на България. – казва Радев
Очаквам българското правителство да се пребори в чл. 35 от преговорната рамка за Република Северна Македония да бъде включена Националната рамкова позиция, приета единодушно от Народното събрание преди година. Това обаче изглежда все по-малко вероятно и оттук изходът е един – отлагане на преговорите докато не се сключи ясно правно обвързващо двустранно споразумение между България и Република Северна Македония за изчистване на всички двустранни въпроси.
Призовавам за подкрепа за българските медици в този труден момент. Безсмислено е да се разчита на „телевизионни спасители“. Този, който изгони българските лекари и медицински сестри от България, отново ни обещава, че ще ни спаси. Ако има нещо по-тревожно от самия вирус, това е демонстрираната безпомощност от българското правителство да се справи с пандемията.
Правителство, чиято единствена цел е собственото оцеляване, не може да води страната през сложната здравна, социална, и икономическа криза. Докато правителството посещаваше магистрали, багери и кравеферми беше изпуснато важно време за отговорни действия. Резултатът е налице. Вместо необходимата подготовка сега виждаме панически мерки и комсомолски ентусиазъм. Хората трябва да бъдат спокойни. Да укрепват своя имунитет и да спазват здравните мерки.

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

744 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

за всеки протест

Част от някои протести продължават

д-р Александър Симидчиев

Няма настинка, няма грип. Всичко е COVID