in , ,

Първите ваксини срещу COVID-19 са тук

Пристигнаха първите ваксини в България. Министър Ангелов е готов да бъде първия ваксиниран.

--Твоята реклама тук--

Пристигнаха първите ваксини срещу коронавирус в България.


„9750 дози вече са разположени във фризера в сградата на Бул Био. Всичко с хладилната верига до този момент е спазено. Оттук нататък започва логистиката по разпределението на дозите ваксини за българските граждани на територията на шестте региона в страната. След по-малко от час тръгва първият лъч по посока Пловдив и Бургас“ – това съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов тази сутрин след пристигането на първите ваксини срещу COVID-19 у нас.

По думите му в зависимост от жителите в отделните шест региона ще бъдат разпределени различни количества ваксини, като е създадена пълна организация от утре да започне ваксинацията в няколко болници в София, Пловдив и Бургас. Имунизацията в останалите региони ще започне на 28-ми и 29-ти декември, като Враца и Велико Търново ще ги получат от София на 28-ми.

Проф. Ангелов заяви, че ще бъде първият ваксиниран българин и посочи, че това ще се случи утре. Той допълни, че заедно с ваксините са пристигнали и информационни материали, насочени както към българските лекари, така и към пациентите, за да могат всички български граждани да бъдат информирани за същността на ваксините и за целия процес на имунизация.

--Твоята реклама тук--

Здравният министър обясни, че през месец януари се очакват допълнителни пратки от ваксините до достигане на 62 500 дози.

--Твоята реклама тук--

„Хубавото е, че броят на желаещите да се ваксинират се увеличава. Постоянно има лекари и сестри, които заявяват желанието си да се включат в първата фаза на ваксинацията. Оптимисти сме, че ако продължим с представянето на цялата информация по отношение на ваксините и необходимостта от тях, ще постигнем желания резултат – 70 % ваксинирани българи,“ отбеляза проф. Ангелов.

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

vgoranov titul 231122 810x0 1

Почина един от най-известните български мимове

Elin Radev

Бойко Борисов: Кметът на Доспат е агресивен, но за хубаво