in

Родители са против връщането на децата в клас

--Твоята реклама тук--

Родители, които не желаят да пуснат децата си обратно на училище от 4 януари, могат да подават заявления до регионалните управления на образованието, съобщиха от Министерството на образованието.

До момента са постъпили 704 молби за онлайн обучение за ученици от 1 до 4 клас. От 4 януари се възобновява присъственото обучение за учениците от 1 до 4 клас като в училищата ще продължи да се прилага организация, която ограничава взаимодействието между отделните паралелки и класове, както и установените противоепидемични дейности по дезинфекция на помещенията.

По време на учебните часове учителите ще носят лични предпазни маски/шлемове, като по решение на педагогическия съвет на училището, или по решение на преподаващия може да се изисква и от децата за всеки отделен час. Изключения се допускат за ученици, на които по здравословни причини, е препоръчано да не носят лични предпазни средства за лице.

--Твоята реклама тук--

В училищата следва да има и дежурни учители, които да се грижат за децата до 18.00 часа или до приключване на учебните часове при целодневно обучение в съответната образователна институция.

По-рано от неформалното обединение „Учители за безопасно образование“ изпратиха отворено писмо до медиите, с което обявяват, че категорично не са съгласни учебният процес да бъде възстановен от 4 януари.


България

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Отложиха откриването на

Отложиха откриването на “Балкански поток”

Има жертва при тежката катастрофа на

Има жертва при тежката катастрофа на “Тракия”