in , ,

Адвокат от Пловдив осъди РЗИ заради карантина

--Твоята реклама тук--

Адвокат Росица Драгинова е осъдила РЗИ-Пловдив, след като е била поставена под карантина, без да е ясно дали е била заразена с COVID-19. Тя си е направила PCR тест на 7 октомври, а е получила предписание да се изолира вкъщи на база положителен тест с дата 8 октомври. Така Драгинова оспорва предписанието за РЗИ за карантината и със свое решение от вчера Пловдивският административен съд го отменя и осъжда РЗИ да ѝ плати разноските по делото.

След като си прави теста на 7 октомври, няколко дни тя не получава резултат от него. Подава жалба до министъра на здравеопазването и в с нея се свързва директорката на РЗИ – Пловдив, д-р Ваня Танчева-Манчева. След това Драгинова получава предписанието да стои в дома си по карантина, като в него е записано, че резултатите от теста ѝ са излезли на 10 октомври.

Обажда се в РЗИ и оттам ѝ обясняват, че по тяхната система положителната ѝ проба се води взета на 8 октомври. Това естествено кара Драгинова да се усъмни, че става дума за нейния тест, и така се стига до административното дело. В хода му от РЗИ така и не успели да представят PCR тест на човек на име Росица Драгинова.

--Твоята реклама тук--

В крайна сметка предписанието на РЗИ е отменено с решение, което подлежи на обжалване пред ВАС.


Пловдив / България

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Меркел към германците:

Меркел към германците: “Тежки времена за страната ни, но идва година на надеждата“

Колко харчат българите за алкохол?

Колко харчат българите за алкохол?