in

В новата година се очаква движение по двата големи проекта за въоръжените сили

--Твоята реклама тук--

През новата година се очаква движение по двата големи проекта за въоръжените сили – за кораби и самолети, и начало на проекта за Сухопътните войски . Очаква се също армията да успее да попълни редиците си като резултат от законодателни промени, обобщава БНР.

Заради новите Ф-16 сто милиона лева вече се харчат за инфраструктура, а заради Ф-16 България ще търси нови радари, фирми вече индекираха интереса си към поръчката на стойност между 300 и 400 милиона лева.

През 2021 министерството трябва да реши как ще продължи проекта за новите машини на пехотата. Две фирми се борят да спечелят поръчката, но офертите им надвишиха посочената цена от 1,2 млрд. лева.

Засега министерството разчита на преговори със сегашните участници за сваляне на цената, но не изключва и вариантите за нов старт на поръчката или увеличаване на парите.

--Твоята реклама тук--

Паралелно се ремонтират танкове Т-72 за малко под 79 милиона лева и се правят нови машини за специалните сили за 50 милиона лева от български фирми.

10% повече към заплатите ще имат военните тази година. Армията очаква и новите попълнения заради промените в законите. Те позволиха на 40-годишни да стават професионални военни и резервисти чрез така наречената доброволна казарма.


България

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Самолети „Спартан“ излетяха с хуманитарната помощ за Хърватия

Самолети „Спартан“ излетяха с хуманитарната помощ за Хърватия

Сърбия даде старт на

Сърбия даде старт на “Балкански поток”