in , ,

Фандъкова се похвали с модернизирани училища и детски градини

--Твоята реклама тук--

25 училища и детски градини в София са модернизирани с европейски средства, съобщи кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР.

В район Надежда предстои изгражането на нова детска градина.

“Детска градина №90 и 102 основно училище в район Надежда са последните два обекта, които бяха обновени по програмата за модернизация на 25 училища и детски градини на територията на София. Освен основни вътрешни ремонти в сградите са изградени асансьори за достъпна среда. Изпълнени са мерки за енергийна ефективност и са облагородени дворовете. Тези средства, европейски, ни помогнаха да напреднем, не само в строителството на детските градини, но и в модернизацията, защото старите бяха в много трагична ситуация. Остана само обектът, който се финансира със средства от общината – това е 9-а Френска езикова гимназия, която ще приключи следващата година”, заяви кметът Йорданка Фандъкова

--Твоята реклама тук--

“Предстои да бъде изградена нова детска градина в район Надежда. На практика, така ще бъдат осигурени места за всички деца в района. Това ще се случи до две години, информира кметът Димитър Димов. “В момента е изготвен проект на детската градина, която се намира в Надежда – трета част. Надявам се следващата година да започне строителството”.

До 3 години ще бъде решен проблемът с недостига на места в детските градини в София, припомни ангажимента си кметът Йорданка Фандъкова.


България

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Явор Дачков: БСП  е силна, може да свали ГЕРБ

Явор Дачков: БСП е силна, може да свали ГЕРБ

Гърция отново е под пълна карантина, затегнати мерки в Европа

Гърция отново е под пълна карантина, затегнати мерки в Европа