in

Блокиран профил от Facebook

Когато ти блокират профила за коментар

Блокираха ми профила във Фейсбук

Искам да Ви разкажа за простотията, която от социалната мрежа “Facebook” правят, като блокират профилите на хората, които не се страхуват да казват истината. Това наказание ми е вече 3-то под ред, като последното, което в момента се налага да изтърпявам е от 30 дни, без да мога да “харесвам”, “коментирам”, “споделям” и т.н. Имам достъп до чата, приятелите ми могат да ми пишат, но аз не мога да отговарям!

Наказание 1

Първият път бях наказан, защото бях споделил една снимка на профила си и написах “Свобода или Смърт”. Вижте за коя снимка става въпрос.

Тогава, заради тази снимка, както и думите ми “Свобода или Смърт”, бях наказан от Facebook, че приканвам към насилие с 3 дни, пълно блокиране на профила.

Изтърпях го, както и между временно много често докладвах за грешка във взимането на решение, но… там работят служители, които не разбират Българския език, а да не говорим историята на държавата ни, а и нищо чудно изобщо зад решенията да не стоят истински хора а изкуствен “интелект”. Нарочно сложих думата интелект в кавички, защото май не е много голям интелект 😀

Наказание 2

Бях публикувал възмощението си от задължителното налагане от Европейския съюз – ратифицирането на “Истанбулската конвенция”. Може и да бях малко по – остър в думите си, но в никакъв случай не бях нарушил “Стандартите на обността” на Facebook. Е да де, ама отново някой “Интелект” беше приел написаното от мен за обида и призив за насилие на полова основа и… Съжалявам само, че не мога да споделя точните думи, които бях написал, защото разбира се, публикацията е свалена.

Наказанието тогава беше за период от 7 дни.

Наказание 3 (Последно)

Последното наказание, което в момента изтърпявам е от 30 дни и е последно. Следващото ще е пълно блокиране и премахване на съществуващия ми профил, заедно с всичко в него.

Сега, всяко едно бездомно куче трябва да бъде прибрано от природозащитници, а тези които нямат този късмет, трябва да бъдат умъртвени преди да ухапят някое от децата ми.

Не дай си боже… някое от двете ми деца да бъде ухапано или дори уплашено от бездомно куче, ще организирам инициатива за събиране на средства за масово унищожение на всякакяи такива паразити. [Стоянка Ортакчийска] задължително се свържете с адвокат и разберете какви доказателства са Ви нужни за завеждане на дело срещу общината. Поискайте обезщетение, което да бъде доста голямо. За да можете да се сдобиете с по – голямо трябва да докажете и огромен стрес и уплах. Свържете се и с Психолог. Трябва да е лицензиран, за да може да издаде становище, което да послужи в съда. Направете го, защото това не трябва да се подминава. Когато общината започне да плаща обезщетения и оатане без пари за крадене, тогава сами ще поискат да ги изтребят.

Това е коментара ми, заради който в момента изтърпявам 30 дневно наказание. Привидно, наистина изглежда, като приканване към насилие, но… Ето и публикацията под която бях написал коментара:

Здравейте, предварително се извинявам на всички, които смятат, че този пост не е за тази група. Но уважаеми съграждани…

Публикувахте от Стоянка Ортакчийска в Четвъртък, 16 януари 2020 г.

Цензурата от Facebook и държавата

До скоро не навързвах нещата, но за този кратък период с тези наказания започнах да мисля, че наистина в България, да изкажеш собственото си мнение е зловредно. Следват наказания, блокирания, дори и заличаване на всичко което някога си качвал в Facebook. Е… не точно всичко!

Какви данни има Facebook за нас

Веднага след последното наказание, бях много нервиран и исках да престана да използвам Facebook, защото ми писна от цензура, но за съжаление няма как да стане! Не можеш да приключиш с тази институция. Опитах да си изтрия профила, но това ми беше отказано.

Тъй като сме членове на Европейския съюз, реших да поискам официално цялата информация за всички мои данни, които Facebook събират и са събрали за мен. Изпратиха ми ги, но съм 100 % убеден, че това е само една малка част от тях, но все пак… От това, което ми предоставиха…

Facebook има необятен достъп до телефона Ви. Аз видях списък на моите обаждания за няколко години назад, които ми бяха изпратени от тях. Видях обажданията (Входящи и Изходящи), придружени с телефонните номера, времетраенето на разговора и дори СМС-ите.

Оказва се, че тази социална мрежа дори има достъп, който ние самите разрешаваме до нашите снимки, музика, файлове, камера, микрофон и т.н. Демек… Когато си мислите, че сте сами вкъщи, се оказва, че всеки Ваш звук, мърдане, действие, а дори и изхождане (ако сте с телефона в тоалетната) е достъпно за Facebook.

Ще има продължение по темата…

Докладвай

Какво мислите за историята?

1445 гласа
Upvote Downvote

Написано от ShareIt Web Team

Ние сме екипа на #ShareIt. Идеята е, да концентрираме на едно място Новини, Коментари, Събития и Сценарии, за да не се лутате в морето от Фалшиви новини. Ние не сме журналисти, а използваме легални потвърдени източници, чрез feed.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане …

0

Каква е истината за Норвегия и децата?

От Батак съм Чичо

От Батак съм Чичо