in

Водната криза в България. Сценарий или…

Не знам, как да започна тази история! Обичам да гледам новини, като идеално знам, че те са не толкова реални, колкото трябва да бъдат, но…. Обичам да  ги гледам!

Водната криза в Перник

Замислям се, как се стигна до тук? Все пак язовира не може да се изпразни за 1 седмица, нали? Аз разбира се не съм Хидроинжинер, но като средно интелигентен човек съм на ясно, че нещо не е наред. Дали е подготвен сценарий… не знам! Знам обаче, че да останеш на воден режим е меко казано подигравка, да не говорим за родителите с деца, или възрастните хора.

Много често обаче се замислям, че наистина може да е сценарий, за да бъде прикрито нещо друго, което ние като общественост трябва да пропуснем. Не веднъж се е случвало това, нали? Не искам да намесвам или посочвам партии. Просто искам да изкажа мнението си, като заложа на цялото правителство и нашите народни представители, като едно цяло, защото в крайна сметка, те са еднакви.

Водната криза в Перник стана причина за проверка на много язовири на територията на страната и се оказва, че много от тях са неизползваеми, а останалите са пред критично ниво. What the fuck…? Веднага след Перник, започна да се шуми и за язовира, който захранва с питейна вода Ботевград.

Разследване…

На скоро попаднах на едно разследване на журналистката Валя Ахчиева. Да си кажа честно, вече не вярвам много в журналистиката в България, но това видео ме навежда на мисълтта, че може би все още има такива, които не се страхуват да правят добри репортажи и разследвания. Интересно е обаче, че силните и истинските репортажи започват едва когато журналистите биват гонени от националния ефир. Нека видим видеото…

Интересно, нали? Аз на скоро чух една версия, която ми направи силно впечатление. Чух я от една приятелка, която живее в Радомир. Имало е проект за ремонт на стената на язовира за рехабилитацията на стената на яз. „Студена“ от италианска фирма, която е специализирана в полагането на ГЕО – Мембрани без да бъде източванана водата, но в последствие са решили, че може всичко да излезе по – евтино, ако се направи чисто по стария начин, а именно с източване и измазване. Така, парите са дадаени… някъде, а италианската фирма не е работила.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Докладвай

Какво мислите за историята?

159 гласа
Upvote Downvote

Написано от ShareIt Web Team

Ние сме екипа на #ShareIt. Идеята е, да концентрираме на едно място Новини, Коментари, Събития и Сценарии, за да не се лутате в морето от Фалшиви новини. Ние не сме журналисти, а използваме легални потвърдени източници, чрез feed.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане …

0
От Батак съм Чичо

От Батак съм Чичо

Перничани на бунт