in ,

Опитват да заличат плажа край сараите на Доган с нов трик

--Твоята реклама тук--

Райграс е започнал да никне на плажната ивица край лятната резидентция на Ахмед Доган през последните няколко седмици. Случайно или не, паралелно с този феномен, е подадена жалба до Административния съд (АДмС) в Бургас, с която се атакува решението за вписване на парцела като плаж, предаде “Флагман”.

Актът на Службата по геодезия, картография и кадастър (СГКК) е от фирма „Стрейтлайн“ ЕАД чрез нейния представител – Калин Тихолов, който е и архитект на т.нар. летни сараи на почетния лидер на ДПС. В мотивите си арх. Тихолов изтъква, че нанасянето на плажа като плаж в кадастралната карта е „явна фактическа грешка“, тъй като ивицата не била покрита с пясък и чакъл, а била „естествено самозалесила се територия“. С други думи, той настоява, че това е земеделска земя, а като такава не е нужно да се осигурява достъп и функцията на пътя ще отпадне, с което зоната около морето на нос Чукалята отново ще стане отново забранена зона за простосмъртните. Арх. Калин Тихолов е изискал да се наеме геолог, който да извърши сондаж и да докаже чрез разрез на почвата, че това не е плаж, а нива. АДмС Бургас предстои да насрочи заседание, за да разгледа жалбата.

За да не бъде загубен плажът, неправителственото сдружение “Организация за закрила на българските граждани” (ОЗБГ) организира тази неделя от 11:00 часа групово почистване на ивицата.

„Миналата седмица взехме проби от тревата, занесохме я при специалист, който е категоричен, че това не е естествената ѝ среда. Т.е. – тя е засадена. Това е трева, която се използва за хотелски комплекси. Видяхме и в нашите стари снимки, още от 2016 година и там никога не е имало трева“, заяви Бисер Русимов от ОЗБГ.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

--Твоята реклама тук--

Comments

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    --Твоята реклама тук--

    Караянчева към Радев: Спрете внушенията, че изборите ще са опорочени

    Караянчева към Радев: Спрете внушенията, че изборите ще са опорочени

    Марешки - Радев

    ИНТЕРЕСНО: ВОЛЯ с опит да накърнят Президентска институция (ВИДЕО)