in

Обявиха обществената поръчка за метрото до „Слатина“

--Твоята реклама тук--

Обявиха обществената поръчка за строителство на продължението на третата метролиния в София от ул. „Шипка“ през район „Слатина“, зала „Арена Армеец“ до Окръжна болница.

Според документацията общата дължина на участъка, включително метростанциите, е 5 666 м. По трасето ще се изградят 6 подземни метростанции, като на последната, която ще е на кръстовището на бул. „Цариградско шосе“ с ул. „Йерусалим“ се предвижда да има подземен двуетажен паркинг.

Разклонението на третата линия отново ще се изгражда с тунелно-пробивна машина и по нов австрийски тунелен метод. Пероните на всички 6 нови станции ще са с преградни остъклени стени, отварящи се синхронно с вратите на пристигащите влакове. Обществената поръчка, обявена от общинската фирма „Метрополитен“ ЕАД, е разделена на пет обособени позиции. Срокът за подаване на оферти е 14 април, а прогнозната стойност на новия участък е 530 млн. лв.

--Твоята реклама тук--

Първата станция ще е разположена на кръстовището на улицата „Гео Милев“ и „Черковна“. Следващата ще е на кръстовището на улиците „Гео Милев“ и „Н. Коперник“, после метрото ще спира при кръстовището на ул. „Гео Милев“ и ул. „Слатинска“. Оттам следва метростанция на кръстовището на булевардите „Асен Йорданов“ и „Шипченски проход“. Петата станция се планира да е при зала „Арена Армеец“, а последната – от източната страна на съществуващия пешеходен подлез под бул. „Цариградско шосе“. Там ще се изгради и паркинг с общо 230 паркоместа, 28 от които ще са за хора в неравностойно положение.

Шестте нови метростанции трябва да бъдат изградени за срок от 4 г.

--Твоята реклама тук--

Новините такива, каквито са!

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Парламентът каза

Парламентът каза “да”! Гърция купува изтребители “Рафал”

3 пъти над месечната норма са валежите в Ямбол

3 пъти над месечната норма са валежите в Ямбол