in

Намериха игли с кръв до детска градина във Варна, полиция отцепи района

--Твоята реклама тук--

Снимки нa Петя Ефтимова предизвикаха вълна от възмущение и изправиха на нокти граждани и институции, след като авторката показва изхвърлени до кофи за смет медицински игли, пълни с кръв.

В коментар във Фейсбук групата „Видяно и чуто във Варна“ тя казва, че до мястото има медицински център, а в непосредствена близост – детска градина. Регионалната здравна инспекция във Варна вече издирва кой е изхвърлил игли и ампули, пълни с кръв на ул. „Братя Георгиевич” в морския град.

Сигналът за разсипания биологичен отпадък е бил подаден вчера на зеления телефон на РИОСВ-Варна. „При извършената на терен проверка се установи замърсяване на площ от около 1 кв. м. с битови и биологични отпадъци, включващи епруветки със залепени етикети с имена, пипети, маски за еднократна употреба и стъклени вакутейнери пълни с кръв“, съобщиха от инспекцията.

--Твоята реклама тук--

Оттам е издадено предписание към кмета на община Варна за незабавно почистване на допуснатото замърсяване и предаване на отпадъците на оторизирана фирма, съгласно Закона за управление на отпадъците.

Според живеещи наблизо, мястото почти веднага било отцепено от полиция и оградено със сигнална лента. РИОСВ-Варна ще сезира РЗИ-Варна за определяне произхода на биологичният отпадък, както и Районна прокуратура за установяване на извършителя и предприемане на всички необходими мерки, съгласно екологичното законодателство.

--Твоята реклама тук--

Новините такива, каквито са!

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Ген. Мутафчийски обясни за наградата

Ген. Мутафчийски обясни за наградата “Мъж на годината” и как спряхме втората вълна на COVID

Блокират Вашингтон за инаугурацията на Байдън

Блокират Вашингтон за инаугурацията на Байдън