in

Внимавайте! Нова измама: НАП „връща“ пари чрез ПИБ

--Твоята реклама тук--

Националната агенция за приходите чрез Първа инвестиционна банка възстановява на гражданите надвзети пари, като за това е нужно да изпратите своите лични данни, кликвайки върху определен линк, който сте получили на мейла. Не се връзвайте на подобно нещо, тъй като това е поредната измама, чрез която престъпници използват незаконно имената на данъчната институция и на търговската банка.

През последните седмици хиляди българи получават на личните си имейли съобщение, което уж е изпратено от Първа инвестиционна банка по нареждане на НАП.

Ето и самото фалшиво съобщение, чрез което се точат данните на хората:

„Национална агенция за приходите на българия

Получихте 210 лв. Възстановяване на данък попълнете начина си на плащане.

--Твоята реклама тук--

Този процес може да отнеме 5-10 дни. Моля, щракнете върху връзката по-долу и изберете начина си на плащане на възстановяване.“

От НАП и от ПИБ отново заявяват, че не изпращат подобни съобщения, не изискват по имейл да им бъдат изпращани лични данни от дебитна или кредитна карта уж за превеждане на пари.

От приходната агенция и от търговската банка заявяват, че имейли, които не носят официалния адрес и не произхождат от домейна на двете институции, да не се приемат за достоверни. Ако получат подобни съобщения гражданите може да информират полицията и ГДБОП.

--Твоята реклама тук--

Новините такива, каквито са!

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Голям протест в Австрия

Голям протест в Австрия

Какво е състоянието на пътищата в страната?

Какво е състоянието на пътищата в страната?