in

Никакво отваряне! Удължават извънредната обстановка до края на април

--Твоята реклама тук--

Здравният министър Костадин Ангелов предлага удължаване на епидемичната обстановка с три месеца. Това съобщи по време на здравната комисия в Народното събрание.

Заразяването с новия щам на COVID-19, ако се случи на територията на Република България, ще постави под много сериозна опасност бъдещите противоепидемични мерки. Допускаме, че той вече е тук, но все още не е доказан. В тази връзка ще предложим удължаване на противоепидемичните мерки с три месеца от 1 февруари, заяви министърът. „Ще следим много внимателно какво се случва в рамките на 14 дни“, допълни Ангелов.

В момента тече една дискусия с разхлабване на мерките от страна на различни браншове. Засега това може да стане само в образованието. Подхождаме с голямо разбиране. Не сме от двете страни на барикадата. Ние сме заедно с всички работещи. Продължаваме да водим разговори по тази тема, подчерта той.

--Твоята реклама тук--

„Основна грижа на Министерството на здравеопазването е опазването на живота и здравето на всеки отделен български гражданин. Основното за нас по време на изборите ще бъде и опазването живота и здравето на всеки, пожелал да упражни правото си на глас. От повече от два месеца сме в непрекъснати контакти с ЦИК. Обсъждаме всеки един детайл и хипотеза, свързани с изборите. Голяма част от противоепидемичните мерки са ясни. Те ще бъдат разписани в специален протокол. В тази връзка искам да уверя, че работим в пълен синхрон“, увери проф. Ангелов.

--Твоята реклама тук--

Новините такива, каквито са!

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Protest zavedenia

Национален протест: Ресторантьорите ще маршируват пред Министерски съвет

Oбявяват окончателния план за разхлабване на мерките

Oбявяват окончателния план за разхлабване на мерките