in

Проф. Христова: Трябва да затегнем мерките, новата вълна няма да ни пропусне

--Твоята реклама тук--

„Трябва да затегнем мерките, новата вълна няма да ни пропусне. От нас зависи да вземем всички необходими мерки. Трябва да гледаме какво се случва в Западна Европа и да не мислим, че положението ще ни отмине.“ Това заяви проф. Ива Христова, заместник-директор на Националния център по заразни и паразитни болести пред Нова телевизия.

Към момента имаме малко новозаразени, но е необходима адекватна реакция“, коментира проф. Христова. „Ако човек кихне в асансьор, то ще зарази 40% от пътуващите с него“, обясни здравният експерт.

„Отварянето на училищата е обратимо действие – ако се покачат случаите, децата отново могат да се върнат по домовете“, допълни зам.-шефът на НЦЗПБ.

„Нека се спазва дистанция от поне метър и половина, да се избягват местата с много хора, изключение правят големите площи с добра вентилация и много въздух“, заяви проф.Ива Христова.

„В училищата трябва да се прави течение по време на час, за да не стане масово заразяване. Вирусът стои с часове във въздуха, така че трябва да се проветрява“, каза заместник-директорът на НЦЗПБ.

--Твоята реклама тук--

„Ваксините покриват новия вариант на коронавируса, открит във Великобритания. АстраЗенека правят и допълнителна разработка срещу бразилския щам“, съобщи проф. Христова.

Ще има нарастване на случаите у нас. Щом в Германия, с огромните си болници се задъхват, то какво да очакваме за България. Мерките трябва да продължат, смята зам.-шефът на НЦЗПБ.

„Ваксината е по лично желание, за да не стига до врявата на антиваксърското движение. Не трябва да гоним проценти на имунизацията“, обясни проф. Ива Христова.

Скъпите маски пазят хората до 95%, но не предпазват отсрещния човек, защото има клапа за дишане, а аерозоли отново се разпространяват, каза още специалистът.

--Твоята реклама тук--

Новините такива, каквито са!

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Джо Байдън направи подарък на Русия

Джо Байдън направи подарък на Русия

Арестуваха младежи, качили се на паметник за екстремно селфи

Арестуваха младежи, качили се на паметник за екстремно селфи