in

Проф. Ангелов: Новият щам на COVID-19 е у нас, няма да променяме мерките

--Твоята реклама тук--

Хубавата новина е, че желаещите за ваксиниране сред учителите растат. 21% бе изходното число, сега достигаме 30% и нагоре. Същата тенденция се наблюдава и в социалните домове. Това обяви днес здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов, който направи обиколка из няколко града в страната, за да даде актуална информация за ваксините срещу коронавируса.

По повод новината, че АстраЗенека не може да изпълни договорените количества за Европейския съюз, той каза, че няма притеснения за ваксинационния план у нас. Не се предвижда промяна от вече предприетите дейности.

„Осигурени са необходимите дози ваксина за края на втората доза от първата ваксинация“, увери Ангелов.

От думите му стана ясно, че от ваксините ще бъдат осигурени 3 милиона дози, а дори да намалеят доставките – техният брой пак ще е достатъчен за нашата страна. Така властите у нас не очакват да се отвори нужда да се компенсира с други ваксини от други компании.

Пред медиите Ангелов потвърди, че новият щам на коронавируса, който върлува във Великобритания, вече е и у нас. Засечен е при пациенти в София.

--Твоята реклама тук--

Има резултат на 43 проби от общо 48. От тях при 8 има доказан вид идентичен с вируса в Англия. „Хубавото на новия щам е, че се повлиява от ваксините и лечението е същото като за коронавируса“, коментира още Ангелов.

Той не очаква да се наложи промяна във вече действащите мерки.

„Всеки един резултат, който сме постигнали, е гордост. Няма толкова лесно да постъпим от позициите, които сме постигнали. Именно за това предлагаме постепенно разхлабване на мерките по сектори“, обясни Ангелов.

Според него обаче с разглабването на мерките си връщаме живота обратно.

--Твоята реклама тук--

Новините такива, каквито са!

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Бил Гейтс се ваксинира, благодари на учените

Бил Гейтс се ваксинира, благодари на учените

Плаващото сметище край Своге изчезва до края на седмицата

Плаващото сметище край Своге изчезва до края на седмицата