in

Виелица затвори пътища, във Варна вятър до 27 м/сек., част от „Тракия“ непроходима

--Твоята реклама тук--

Магистрала „Тракия“ е затворена и в двете платна от пътен възел Зимница до Бургас. Това става ясно от съобщение на АПИ, като от от пътната агенция уточняват, че движението по аутобана е временно ограничено. Причината пък са навявания, намалена видимост и снегопочистване.

В тази връзка пък призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост,като за целта дават и обходен маршрут: АМ „Тракия“ при пътен възел „Зимница“ – с. Зимница – „Петолъчката“ – път I-6 Карнобат – Айтос – Бургас и обратно. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Междувременно от МВР Шумен съобщиха, че екипи на пожарната са евакуирали десет души от пет автомобила, закъсали между селата Велино и Живково. Сигнал за недобре почистен път между селата Черноглавци и Венец е приет преди малко в дежурната част на областната дирекция. Приет е и сигнал за катастрофирал лек автомобил на пътен възел „Диамант“ на АМ „Хемус“. От полицията призовават водачите да шофират с повишено внимание и скорост, съобразена с пътните условия.

Виелица затвори пътища във варненско, като силен вятър с пориви до 27 м/с. във Варна и областта, е прекършил дървета и клони на много места. Заради северния вятър температурата към обед бе 0 градуса, но се усещаше като минус 9.

47 машини обработват пътищата във Варненска област. Временно за снегопочистване бе ограничено движението по пътя Аксаковска панорама – Кичево, съобщиха от Областното пътно управление-Варна. Има големи снегонавявания и много закъсали автомобили. Автобус също остана в капана на усложнената пътна обстановка. Екипи на АПИ правят обход по маршрута и насочва снегопочистваща техника за обработка на кризисните участъци.

Най-сложна е зимната обстановка в община Суворово, съобщава кметът Данаил Йорданов. Поради авария в електропреносната мрежа за около час в общинския град нямаше ток, но екипи на Енерго-про успяха да го възстановят. Поради снегонавявания остават непроходими междуселските пътища Калиманци-Баново, Суворово-Дръндар и Николаевка-Дръндар, допълни кметът.

Машини обработват пътната мрежа, но силният вятър отново навява преспи. Препоръката е да не се тръгва на път в тези райони. Заради силния вятър и навяванията е възможно да обявим частично бедствено положение в района на селата Николаевка, Изгрев и Дръндар, каза още Данаил Йорданов.

Обстановката във Вълчи дол е нормална, коментира кметът на общината, Георги Тронков. Няма бедстващи хора, няма населени места без ток и вода, пътищата са проходими.

--Твоята реклама тук--

Седем населени места в община Долни чифлик са с прекъснато електрозахранване. Това съобщи кметът на общината, Красимира Анастасова. Тя посочи, че от сутринта без електричество са Шкорпиловци и Пчелник, а малко по-късно е прекъснало електрозахранването и в селата Кривини, Солник, Бърдарево, Булаир и Голица.

„Явно аварията е много сериозна и отнема време, за да бъде отстранена. Сериозен проблем са и навяванията. Мниго сняг има в района след селата Солник, Бърдарево и Голица. Машините чистят непрекъснато, за да са проходими пътищата“, каза още Анастасова. Към момента не се предвижда обявяване на частично бедствено положение, но ако ситуацията се усложни, е възможен и този вариант.

Силният вятър направи куп порази във Варна. 19 сигнала са получени при дежурния в Община Варна днес във връзка с влошената метеорологична обстановка. Повечето от тях са за паднали клони и дървета в резултат на силния вятър, съобщават от отдел „Дейности по защита на населението“. Има нанесени материални щети, включително и по автомобили. Няма данни за пострадали.

Рано сутринта на бул. „Осми Приморски полк“ в участъка между „Червения площад“ и Община Варна падна дърво върху трите платна и затрудни движението на автомобилите в едната посока. Екип на „Пожарна безопасност и защита на населението“ реагира веднага, разчисти пътната настилка и възстанови безпроблемното преминаване.

Вятърът разцепи и събори дървета и в Морската градина. В социалните мрежи се появиха снимки на паднали дървета до Аквариума и до известната чешмичка на момиченцето със стомната. Пътната обстановка в града е нормална, няма затворени участъци, автобусите на градския транспорт се движат до всички спирки. Аспаруховият мост се обработва с антилед. Дежурни екипи са в готовност да реагират при промяна на обстановката, уточняват от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.

 

--Твоята реклама тук--

Новините такива, каквито са!

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Президентът почете паметта на жертвите на Холокоста

Президентът почете паметта на жертвите на Холокоста

Германия обмисля драстични мерки заради мутациите

Германия обмисля драстични мерки заради мутациите