in

Ген. Мутафчийски: Ваксината работи, имам добър имунитет!

--Твоята реклама тук--

Миналия понеделник ми беше направена реваксинация. Аз се включих в доброволно проучване на ВМА, как въздействат ваксините, дали работят. Между първата и втората ваксини се вземе 3 пъти кръв. На 10 ден нямах антитела, след второто убождане се указа, че имам много добър имунитет – около 70% антитела. Ваксината работи. Това заяви генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски пред БТВ.

Очакват се много сериозни количества, Модерна всеки месец трябва да доставя по 200 000, а Пфайзер трябва да доставят за България около 4 млн.ваксини.

Руската ваксина е на векторна основа, използван е човешки аденовирус – нямаме кратка характеристика за нея, до колкото се знае, подобна е на Астра Зенека, обясни ген.Мутафчийски. „Ако ние вземем всички ваксини ни се полагат, ще разполагаме с около 12 млн.ваксини до края на 2021г.“, каза още той.

Имахме колеги, които избраха Модерна, причината за това е личен избор, обясни още Мутафчийски.

Новия щам на коронавирус се покрива от ваксините, това е твърдение на производителите, разясни още Мутафчийски.

--Твоята реклама тук--

„Заведенията не трябва да бъдат отворени, това е личното ми мнение, защото нощните заведения и баровете, са на върха на всяка пирамида за риск от заразяване, обясни шефа на оперативния щаб. Фитнеса е изключително опасен също според мен. Хипермаркетите по тази скала за заразяемост е на 4 място.

Новият вариант е в пъти по заразен от 30% до 70%, за това дали е по смъртоносен няма доказателства. Но, с такава заразяемост, изтощават здравната система, и тогава болните остават без грижа – това трябва да се знае.

 

--Твоята реклама тук--

Новините такива, каквито са!

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Пенсионерите ще получат добавка от 50 лева и през април

Пенсионерите ще получат добавка от 50 лева и през април

Над 100 милиона са заразените с коронавирус

Над 100 милиона са заразените с коронавирус