in

Снеговалежът затвори много пътища у нас

--Твоята реклама тук--

Движението по АМ „Хемус“ след 3:00 ч. тази нощ на територията на област София беше ограничено за МПС над 12 т поради снегопочистване и снегонавявания. Шофьорите изчакваха на място.

125 снегопочистващи машини са работили през изминалата нощ в столицата. Извършени са обработки със соли против заледяване във всички райони.

Почистени са и пътищата между населените места в районите „Панчарево“, „Витоша“, „Нови Искър“, „Кремиковци“ и“ Банкя“ и „Овча купел“ , участъците на Южната дъга и Самоковско шосе. Почистват се спирки и подходи към подлезите в града.

Към момента се изпълняват всички курсове на градския транспорт.

Заради усложнената зимна обстановка в родопската част на област Пазарджик, товарен автомобил заседна на пътя Белово- Юндола. Предприети са действия за освобождаването му, но са въведени ограничения за движение в този критичен участък, каза говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

За няколко часа беше ограничено движението на МПС над 12 т. по път I-7 Силистра – Шумен, път II-21 Русе – Силистра и по път II-71 Силистра-Добрич поради интензивен снеговалеж и снегопочистване, съобщиха от АПИ. Задължително е движението с вериги.

Камионите над 12 тона през Прохода на Републиката също трябва да се движат с вериги. По-рано в района на Пчелиново движението беше блокирано за кратко заради аварирало на пътното платно МПС.

В Хасково валежите от сняг продължават вече 10 часа. 26 машини чистят основните булеварди и улици в града. През нощта на дежурния телефон в общината са получени сигнали за паднали клони.

В две села няма ток. Няколко тежкотоварни автомобила са закъсали, но са били изтеглени със специализирана техника.

--Твоята реклама тук--

В област Ловеч пътищата са проходими при зимни условия, продължава да вали обилен сняг. Покривката е между 10 и 30 см.

Затворен за движение е проходът Троян-Кърнаре. До момента няма закъсали автомобили. През нощта екипите на електроразпределителното дружество са отстранявали аварии по електропреносната мрежа. Все още не е възстановено захранването в луковитското село Карлуково.

Между 35-40 см е снежната покривка в Смолянска област. Сняг продължава да вали при минус 7 градуса. Остават в сила въведените ограничения за движение на моторните превозни средства над 12 т с ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен и Превала и по пътя Девин – Михалково. През нощта е имало свличане на камъни по пътя Рудозем – Смилян, които вече са изчистени.

Няма затворени пътища от републиканската пътна мрежа, съобщи дежурният от Областното пътно управление в Смолян. По високите части има бурен вятър и се образуват снегонавявания, което затруднява работата на почистващите екипи.

Няма затворени пътни участъци към момента в Североизточна България. Това потвърдиха за Радио Шумен дежурните в областните пътни управления в 5-те области.

До около 2 часа тази нощ е имало затруднения в преминаването по пътя Шумен – Разград заради навявания, но участъкът вече е проходим. Силен вятър духа в района на Дулово и това създава условия за навявания.

Главните пътища в Шуменско се чистят от 3 снегорина едновременно, обясниха от пътно – поддържащата фирма. В силистренско на терен са над 30 машини, а в Русенско 40.

Във всички области на Североизтока товарните автомобили над 12 тона задължително трябва да са с вериги.

--Твоята реклама тук--

Новините такива, каквито са!

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

ЕК: Договорът с

ЕК: Договорът с “АстраЗенека” за ваксини няма клаузи за приоритет!

Трайчо Трайков: Някой разбра ли отговорите на здравния министър?

Трайчо Трайков: Някой разбра ли отговорите на здравния министър?