in , ,

Молим за помощ! 2 часа по – късно: Не се нуждаем от помощ. Всичко е точно!

Съобщението завършва с хаштаг #AutInveniemusViIamAutFaciemus

--Твоята реклама тук--

В четвъртък от отдела за връзка с медиите на УМБАЛ „Св. Иван Рилски “ изпратиха апел за помощ.

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка, УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ се обръща с апел за помощ. Безпрецедентната криза изправи здравните заведения пред огромно предизвикателство. Имаме спешна нужда от: предпазни маски (висок клас КN95 – FFP2, FFP3), защитни костюми, предпазни облекла, защитни шлемове, спирт и пулсоксиметри”, апелираха от болницата.

Съобщението на болницата беше изпратено, докато в Министерски съвет се провеждаше седмичния брифинг на Министерство на здравеопазването.

--Твоята реклама тук--

По отношение на обезпечеността в държавата. Имаме достатъчно лични предпазни средства, в момента приключихме процедури, по които ще бъдат доставени допълнителни количества, за да изпълним нуждите на държавата за месеци напред
– каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Два часа по – късно, апела за помощ беше отменен.

Отменяме излъчения апел за набиране на средства и медицински консумативи, свързани с увеличаване на броя на леглата за лечение на пациенти с коронавирус. Министерството на здравеопазването ни е осигурило всичко необходимо за приемане и лечение на тези пациенти. Подадената към вас информация не е съгласувана с изпълнителния директор, който е с ковид инфекция и е в карантина. Тя се основава на обичайната практика, тогава, когато се очаква натоварване на болницата с допълнителни пациенти, да се търси помощ от дарители
– се казва в съобщението.

--Твоята реклама тук--

От пресцентърът на болницата отговарят на въпрс зададен от “Свободна Европа”, че просто е станало объркване и от болницата нямали нужда от помощ. Обстановката била такава, че се случвали такива грешки. Има ли са всичко необходимо!

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Александър Симов - БСП

Александър Симов, БСП: “Прогресивните“ социалисти набързо се спазариха с ГЕРБ

България ще изгради пилотна интелигентна система за пътна безопасност

България ще инвестира 1,1 милиона евро от еврофондове в пилотна интелигентна система за пътна безопасност