in

Нова телевизия се продава. Братя Домусчиеви преговарят със собственика на БТК

Наскоро “Нова Броудкастинг груп” купи Канал 3, музикалните канали The Voice и Magic TV, както и радиостанциите “Веселина“, “Витоша“, Magic FM и The Voice, които са свързани с Делян Пеевски

Снимка: Нова Броудкастинг Груп

--Твоята реклама тук--

Година и половина след като Нова телевизия беше придобита от братята Кирил и Георги Домусчиеви, медийната компания е напът да бъде продадена. Това става ясно от съобщение, публикувано в интернет страницата на Нова.

“Адванс Медиа Груп, дъщерно дружество на инвестиционния холдинг Адванс Пропъртис, собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, води разговори с Юнайтед Груп, водещ доставчик на телекомуникационни услуги и медиа в Югоизточна Европа, за възможна продажба на най-голямата мултиплатформена медия в България – Нова Броудкастинг Груп”, гласи съобщението.

Потенциалната сделка зависи от успешното приключване на преговорите между страните, както и от сключването на обвързващ договор за покупко-продажба на дялове между тях и получаването на всички необходими одобрения от съответните регулаторни органи в България и чужбина.

“Юнайтед груп” (United Group) е създадена през 2000 г. Собственост е на фондовете “Би Си партнърс” (BC Partners) и Кей Кей Ар (KKR). В портфолиото на компанията е Tele2 в Хърватия, както и активи в Сърбия, Словения, Босна и Херцеговина и Черна гора.

През лятото на тази година “Юнайтед груп” (United Group) придоби българския телеком БTK (Vivacom), както и големия доставчик на телекомуникационни услуги и платена телевизия в Гърция – Forthnet.

--Твоята реклама тук--

Цена на сделката все още не е известна, но според източници на Капитал тя започва от 250 млн. евро и може да достигне и 300 млн. евро. Това е значително над цената, която Домусчиеви договориха за Нова броудкастинг груп преди почти две години със шведската MTG – 185 млн. евро.

Наскоро “Нова Броудкастинг груп” купи Канал 3, музикалните канали The Voice и Magic TV, както и радиостанциите “Веселина“, “Витоша“, Magic FM и The Voice.

Продажбата на Домусчиеви беше разрешена въпреки факта, че“Футбол Про медиа”, която държи правата за излъчването на мачовете от българското футболно първенство, също е тяхна собственост, както и футболният клуб “Лудогорец”. Тогава, както и сега, мачовете от българския шампионат се излъчват по каналите на Нова броадкакстинг груп.

--Твоята реклама тук--

След като Домусчиеви придобиха собствеността на медийната група, в Нова телевизия бяха назначени редица журналисти и лица от свързваната с депутата от Делян Пеевски Канал 3. Сред тях бяха настоящият директор на новините в телевизията Миляна Велева, журналистът Васил Иванов и настоящият изпълнителен директор на медията Ива Стоянова.

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Министерски съвет

Правителството отпусна 56 милиона лева в подкрепа на туристическия бранш, засегнат от пандемията

2-годишно дете глътна хапче за кръвно, баща му получи сърдечна криза

2-годишно дете глътна хапче за кръвно в Дупница