in ,

Борисов с важна новина за Мангъров

След разговор, дори и Мангъров е готов да се ваксинира

--Твоята реклама тук--

Премиерът Бойко Борисов е отново на инспекция. Този път в столична болница и по-специално в център за разпределение на пациенти с COVID-19. Заедно с него бе здравния министър проф. Костадин Ангелов.

По думите на премиерът мерките били много точни, много навременни. В резултат на това смъртността и заболеваемостта спаднали. “Огромната ми радост е, че излекуваните са много повече от новозаразените”, заяви той.

Изтъкна, че с ваксината, ще стане като със санирането, когато хората се плашели, а след това искали да санират блоковете си. “В началото се оповаваме само на ЕАЛ и ЕК, все повече информация идва, ще дойдат различни ваксини”, каза Борисов.

“Сега когато виждат знаковите ни доктори. Даже и с Мангъров говорих и той ще се ваксинира, каза той и поръча на лекарите, ако все още не го е направил, да покаже и той как се ваксинира. Борисов се пошегува , че поддържа контакти и с двата лагера при медиците, като поясни, че Мангъров също бил за ваксинирането.

Премиерът обеща, че кабинетът ще отдели пари за нов параклис към болницата, както и за нов скенер. Беше му показана и хеликоптерната площадка.

--Твоята реклама тук--

Здравният министър Костадин Ангелов пък поясни, че църквата също подкрепяла ваксинирането.

“Спасението на България и Европа минава през ваксинирането. Това е най-важното в момента. Ще видите, че хората много бързо ще се убедят, особено след докторите”, каза Борисов.

Ангелов пък на свой ред заяви, че над 600 са ваксинираните в момента. Най-много в Пловдив, София и Бургас. Нямало данни някой от тях да е проявил реакции.

Над 40 млн.лева сме похарчили за ремдесивир, който бил тежък медикамент и след него възстановяването било дълго, даде за пример Борисов и даде да се разбере, че ваксинирането не е толкова страшно.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Начало на имунизирането във Варна и Търговище

Начало на имунизирането във Варна и Търговище

Опасни поратки

Акция „Опасни пиратки” в цялата страна