in ,

Сметната палата ще извърши 342 одита по програмата си за 2021 г.

Сред тях са три одита на публични средства за преодоляване на последствията от пандемията COVID-19

--Твоята реклама тук--

Сметната палата прие одитната си програма за 2021 г., която ще бъде внесена в Народното събрание.

Сред критериите за избор на одитни задачи са: възможности за подобряване на управлението в публичния сектор в резултат на одита, индикации за проблеми с потенциално сериозно въздействие и негативни последствия за обществото, повишен обществен интерес и очаквания, размер на публичния ресурс, информация за несъответствие, сигнали от трети страни, резултати от предходни одити или последващ контрол, обхват на публичните услуги и др.

Сметната палата ще осъществи  342  нови одитни задачи.

Сред тях одитите на изпълнението са 6 и с тях ще бъде установено дали ефективно и ефикасно се управляват публичните средства и дейности. Сред тях са три одита на публични средства за преодоляване на последствията от пандемията COVID-19:

–           Изпълнение на мерките в здравеопазването във връзка с COVID-19;

–           Ефективност на мерките в подкрепа на преодоляването на последиците от кризата, предизвикана от пандемията от COVID-19, и подготовка за екологично, цифрово и устойчиво възстановяване на икономиката (REACT-EU)“;

--Твоята реклама тук--

–           Ефективност на мерките в подкрепа на туризма за преодоляване на последиците от кризата, предизвикана от пандемията от COVID-19.

--Твоята реклама тук--

Сметната палата в момента извършва други три одита, свързани с преодоляване на последствията от пандемията COVID-19, които ще приключат през 2021 г. При тях се одитират разходите за икономически мерки за микро, малки и средни предприятия, мерки за социална подкрепа и заетост и мерки за подпомагане на земеделски производители. Те се извършват в четири министерства – на икономиката, на социалната политика, на земеделието, храните и горите, и на финансите.

Финансовите одити на годишните финансови отчети на бюджетните организации и общини са 291. Институцията одитира годишните финансови отчети на бюджетните организации – първостепенни разпоредители с бюджет, както и на второстепенни разпоредители със самостоятелни бюджети по силата на специални закони. Финансови одити ще се извършат и на годишните финансови отчети на всички общини с бюджет над 10 млн. лв., както са включени и общини с по-малки бюджети, които не са одитирани през последните три години. След приключване на финансовите одити Сметната палата ще изготви обобщен доклад, който дава пълна картина на състоянието на отчетността в публичния сектор.

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

--Твоята реклама тук--

Comments

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    --Твоята реклама тук--

    Осъдиха журналистка

    Осъдиха журналистка заради отразяването на епидемията в Ухан

    Русия обяви асистента на военния аташе на България за персона нон грата