in , , ,

Отварят детските градини и яслите от януари

--Твоята реклама тук--

О т понеделник, 4 януари, ще отворят училищата за учениците от 1-ви до 4-ти клас, детските градини и яслите в София, информира кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР. Столичният кмет провери приключилия ремонт на сградите на 90-та детска градина „Веса Падпалеева” в кв. „Надежда”.

Не е нужно родителите да взимат бележки от личния лекар, а на място в детската градина ще попълват декларации, че детето не е било контактно с болни лица, допълни столичният кмет:

„Всички детски градини на територията на столичната община са готови да отворят и да приемат деца на 4 януари, както е заповедта на министъра на здравеопазването”, каза тя.

„Коледа ни донесе надежда с идването на ваксините, ваксинацията започна. Имунизацията на медиците, включително в общинските болници, вече 75 души са имунизирани. Продължава тази имунизация, но процесът ще отнеме време, така че не трябва да отслабваме вниманието си, трябва да бъдем дисциплинирани”, добави още тя.

--Твоята реклама тук--

Попитана дали одобрява предложението на министъра на туризма ресторантите в хотелите да работят до 00:30 ч. на Нова година, кметът призова да не се отпускаме, да бъдем много внимателни и стриктни и обяви, че по време на коледните празници не са били установени нарушения. Тя посочи, че натискът върху болниците в София е намалял чувствително, но това не трябва да ни успокоява докато всички придобият имунитет.

COVID-19: Излекуваните са над четири пъти повече от новозаразените

Ангелов: Постигнем ли това число, ще хвърлим маските

--Твоята реклама тук--

Източник: Вести.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

readers hero

COVID-19: Испания прави регистър на отказалите ваксина

Шок в Швейцария! Смъртен случай след имунизация с ваксината на Пфайзер/Бионтех

Шок в Швейцария! Смъртен случай след имунизация с ваксината на Пфайзер/Бионтех