in , , ,

Колективният имунитет на Мангъров се задейства…. Изпревари с малко ваксината и славата за Щаба

--Твоята реклама тук--

С разлика от един-два месеца, може би дори само седмици, колективният имунитет на доц. Мангъров изпревари добре замислената операция, да се припише преборването с корона-вируса на правителството. Точно преди изборите.

Видно от доста устойчива вече тенденция, вирусът е в спад. И то драстичен.

Това не може да се дължи на друго, освен на колективния имунитет, за който говори и доц.Мангъров. До момента ваксинирането има символичен размер, а нито един човек не е минал втората инжекция, след която се очаква този тип “ваксинационен имунитет”. А вирусът вече се предава.

Реално не се очаква да сме минали дори 5% ваксинирани до средата на годината. А за стаден имунитет трябват 70% – ваксинирани или преболедували.

Не е реалистично да се говори и, че мерките са ограничили вируса. Защото нашите мерки изобщо не са цялостни, а са по-скоро лобистки и преследват икономически цели. Например – затворихме МОЛ-овете, но не затворихме други огромни магазини (тип “Джъмбо”, “Метро”, “Практикер”, “Бриколаж”, “БауХаус” и пр.), които отново събират огромен брой хора. Т.е. ефектът беше основно да вземем бизнеса на тия в МОЛ-овете, и да го насочим към тия извън тях. Но като събиране на хора си остана същото. Т.е. няма анти-вирусен ефект.

По същия начин, отворени са банки, застрахователи, мобилни оператори (дори в самите МОЛ-ове).

Затворени са ресторантите, но са отворени хотелите, вкл. ресторантите в тях.

--Твоята реклама тук--

Затворени са училищата, но децата се срещат из парковете. Разходете се и ще видите. Няма никакви ограничения.

Абсолютно отворен е градският транспорт, където постоянно можете да видите кихащи и кашлящи. Тук ситуацията е по-мека дори от първата карантина, когато поне пуснаха без пари “Зелената зона”, за да се намали ползването на автобусите. Сега дори обратното – разширяват “Зелената зона” – и като територия, и като времеви пояси. Т.е. насърчават автобусите.

Т.е. обобщено, да говорим за наличие на ефективни ограничаващи контактите мерки, не е обективно. Има ограничаване на някои контакти, които обаче се заменят от други. Т.е. не изолацията води до намаляване на вируса.

Остават само Мангъров и стадният имунитет. Очевидно, безсипмтомно вече поне 70% са срещнали вируса, и той започва да губи почва.

Крайният резултат от всичко това ще е, че славата ще е за Мангъра, а не за Щаба. И Бойко Борисов ще се яви на изборите, за да отговаря за корупцията и “чекмеджетата”, без да може да извади дори един победен от него вирус, и “спасяването на нацията”… Този път късметът не бе на негова страна. Ако вирусът беше изчакал още 2 месеца, щеше да е “безспорно”, че ваксината го е преборила, начело с главния ваксинатор – Премиерът-Слънце…

Добри Божилов, писател

--Твоята реклама тук--

“Задругата”“Заветът”

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

-2 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков пак поиска да излезе на свобода

Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков пак поиска да излезе на свобода

Лоши ВиК услуги, високи сметки за парно, ограничен достъп до болници - жалбите до омбудсмана през 2020 г.

Лоши ВиК услуги, високи сметки за парно, ограничен достъп до болници – жалбите до омбудсмана през 2020 г.