in , ,

Малко над 30% са положителните тестове днес

Почи 31% са положителните тестове за COVID в България за миналото денонощие

--Твоята реклама тук--

Една трета от новозаразените са в столицата

[coronar-live countries=”Bulgaria”]

Над 30 процента са положителните тестове за коронавирус в България през последните 24 часа, показват данните на Единния информационен портал. Новите потвърдени случаи при направени 7910 PCR теста са 2427.

Над една трета от новозаразените са в столицата – 949. Следващата най-пострадала област е Пловдив с 255 случая. Във Варна и Благоевград случаите са над 100.

През изтеклото денонощие са починали 51 души с COVID-19. Това е рекорд в броя на смъртните случаи за ден, регистрирани от началото на пандемията.

--Твоята реклама тук--

В момента 2841 души с COVID-19 се лекуват в болница, като 180 от тях са в интензивни отделения – с 11 повече от понеделник. Министерството на здравеопазването съобщи за рекорден брой излекувани за денонощие – 507 души.

Според заповед на здравния министър 10% от леглата в болниците в областите, където доказано заразените са над 120 на 100 000 души население, трябва да бъдат задължително предвидени за лечение на COVID-19.

--Твоята реклама тук--

Заради случаите на забавяне на линейки ще бъдат осигурени допълнителни коли за Спешната помощ в София. От понеделник по 10 линейки и бусове на Министерството на вътрешните работи (МВР) с екипи от парамедик и фелдшер помагат на спешните медици, а в сряда ще има още 17 нови линейки.

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Полицията излиза да протестира.

Синдикатите се събудиха, но за полицаите. Национален протест на МВР в Неделя

за всеки протест

Част от някои протести продължават