in , ,

Пунктове за триаж вече са разположени пред големи столични болници

„Пунктове за триаж и за изследване с антигенен тест вече са открили големи столични държавни болници като „Пирогов“, „Александровска“, „Св. Екатерина“ и „Св. Анна“.

--Твоята реклама тук--

„Пунктове за триаж и за изследване с антигенен тест вече са открили големи столични държавни болници като „Пирогов“, „Александровска“, „Св. Екатерина“ и „Св. Анна“. В момента тече организация за разкриване на пунктове и пред други държавни лечебни заведения в страната. На тези места граждани със симптоми на COVID-19 могат да бъдат консултирани и да им бъде извършено изследване с антигенен тест“. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред медии в УМБАЛ „Св. Анна“.

Антигенните тестове се закупуват от лечебните заведения и са безплатни за гражданите, като в най-кратки срокове Министерството на здравеопазването ще приключи и процедурите за закупуване на тестове и ще ги предоставя на болниците, разкрили съответните пунктове.

--Твоята реклама тук--

София разполага с около 12 хил. легла за активно лечение, като 3000 от тях вече са преструктурирани за лечение на пациенти с COVID-19. В момента не може да се говори за недостиг на болнични легла. Това стана ясно от думите на здравния министър. Той обясни още, че само в рамките на вчерашния ден в столичния център за спешна медицинска помощ са постъпили над 530 сигнала, което е предизвикало известно затруднение с обслужването на адресите. От днес броят на линейките вече е увеличен, като на разположение са и санитарните автомобили, предоставени на ЦСМП в началото на тази седмица по линия на големия инвестиционен проект за модернизация на спешната помощ.

--Твоята реклама тук--

В отговор на журналистически въпрос проф. Ангелов коментира, че проблемът с недостига на медицински персонал е сериозен, особено по отношение професионалистите по здравни грижи, и затова се търсят допълнителни финансови механизми, чрез които да бъдат увеличени възнагражденията им.

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Румен-Радев1

Румен Радев наложи вето върху поправките за нелицензиран превоз на пътници

c4474b0d24a24125e04b96863c1bd3f1

Майките от “Системата ни убива”: Протеста продължава до ОСТАВКА