in ,

Ангелов обясни защо ваксините бяха транспортирани с бус за колбаси

Очаквам протегнатата ръка и на други български производители, които да помогнат в осъществяването на логистиката такава, каквато е неопбходима и за в бъдеще, за да може да се справим успешно в борбата срещу К-19

Снимка: flagman.bg

--Твоята реклама тук--

След като се ваксинира пред журналисти здравният министър Костадин Ангелов бе запитан и защо ваксините бяха превозвани с бус на фирмата за колбаси “Леки”:

“Видях какво става в социалните мрежи. За мен търсенето на акцент в тази посока не е приемливо, защото България не е единствената държава, където се случва транспортиране с частни логистични компании”, поде той и даде примери за твърдението си:

“В САЩ частна компания, специализирана в транспорта на храни и по-специално в транспорта на риба тон, помага на правителството. В Каната пък частна логистична компания, която транспортира сладолед, помага за ваксините”, каза той.

“Очаквам протегнатата ръка и на други български производители, които да помогнат в осъществяването на логистиката такава, каквато е неопбходима и за в бъдеще, за да може да се справим успешно в борбата срещу К-19”, заяви Ангелов.

“В договора, който имаме с фирмата доставчик, ваксината трябваше да дойде с техни логистични камиони. Изключение прави тази първа доставка, която е символична, която дойде с един единствен камион и то в една точка”, добави той.

“Ние поехме ангажимент, че ваксината ще стигне до всички РЗИ-та в страната, трябваше бързо да създадем логистика това да се случи. Обърнахме се към логистични компании за помощ и вчера тази компания пожела да помогне”, каза той.

--Твоята реклама тук--

“Тя подсигурява нормален температурен режим, който да бъде проследен през целия път. В бусовете има термограф. Този режим все пак на ваксиниране не беше необходим, защото ваксините бяха в чанти със сух лед, който осигурява необходимата температура на пренасяне. Освен това, тези ваксини се слагат в хладилници с нормален температурен режим от 2 до 8 градуса”, заяви Ангелов.

“Хладилниците от -70 градуса ще използват при следващи доставки”, подчерта здравният министър.

„Считам, че не опаковката е важна, а съдържанието. За нас беше изключително важно да изпълним обещанието си да осигурим ваксина до всички РЗИ в страната. Хуморът в тази ситуация считам за неуместен – световна пандемия е, криза е и всяка една помощ е полезна”, каза той.

По думите му не е необходимо да се прави бърз тест преди поставянето на ваксината. „Прави се клиничен преглед и лекарят, който поставя имунизацията, преценява дали пациентът е годен за нея“, заяви Ангелов.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

По-спокойни дежурства в спешните кабинети, няма пострадали от пиратки

По-спокойни дежурства в спешните кабинети, няма пострадали от пиратки

QT COVID 19

Швейцария е допуснала грешки в пандемията от коронавирус