in , , ,

Начало на имунизирането във Варна и Търговище

--Твоята реклама тук--

Имунизирането срещу Covid-19 започва във Варна, като първата ваксина ще бъде поставена на лекар от Центъра за спешна медицинска помощ, заяви областният управител на Варненска област Стоян Пасев, предаде БНР.

“Първата ваксинация е на 28-и, тогава започват всички ваксинации във Варна. 28-и и 29-и са дадени като дни. В самите лечебни заяведения си имат манипулационнни, така че там са ваксинационните центрове. 975 са досите, които пристигнаха. Половината остават за Варна, другата половина се раздават за останалоте пет области в Североизточна България”, заяви Пасев.

И в Търговище започва ваксинирането на лекари и други медицински специалисти, работещи на първа линия в борбата с коронавируса.

Първи ще бъдат имунизирани медицински лица от Многопрофилната болница в града. За здравното заведение в областния град са предназначени 65 дози от общо доставените 80 от ваксината. Останалите ще бъдат разпределени за Центъра за спешна медицинска помощ в областния град, болницата в Омуртаг и Специализираната очна болница “Доктор Тасков” в Търговище.

--Твоята реклама тук--

Общо 585 души от петте общини на областта са заявили желание за ваксиниране. Това са лекари и медицински специалисти на първа линия в борбата с коронавируса.

Нови дози от ваксината срещу Covid-19 в област Търговище се очакват да бъдат доставени в първите дни на новата 2021 година.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

90155949 2504980189815281 156533742414856192 n 1.m.m.m

От началото на 2020 г., РС – Дупница е наложил наказания на 40 шофьори, за управление на МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества

Борисов с важна новина за Мангъров (ВИДЕО)

Борисов с важна новина за Мангъров