in

В България: Майките се възползват от закона за Домашно насилие

Домашното насилие, като инструмент в ръцете на отмъстителните майки

В България един вид майки се възползват от Закона за домашно насилие, без да бъдат наказвани. Те имат за цел не да се защитят, а да изкарат ограничителна заповед на бащата на детето, само заради почешат егото и отмъстителната си същност. Нима мислите, че не е вярно?

Закон за защита от Домашно насилие

Законът за защита от Домашно насилие всъщност би трябвало да защитава истинските жертви на Домашно насилие, но често не се използва правилно, особенно от майки, които искат да разкарат бащата от живота на детето си. Погледнато от правна гледна точка, самото деяние е Домашно насилие спрямо детето или децата.

Съществуват много случаи, в които бащи биват осъдени без дори съдиите да се запознаят с материалите по делото, на които им се издава ограничителна заповед за 18 месеца, което автоматично лишава бащата от детето. Разбира се майките нямат нищо напротив, именно защото такава е тяхната цел.

Какво могат да направят бащите, за да си виждат децата?

Бащите могат да се обърнат към ДАЗД, АСП или ДСП в зависимост от града или населеното място, в което живеят. Социалните служители от отдел “Закрила на детето” трябва да осигурят режим на виждане на бащата с децата, което най-вероятно ще бъде в тяхно присъствие. Запомнете, че служителите са длъжни да осигурят такива срещи, но това няма как да стане, ако не се входира молба в отдела “Закрила на детето”.

Лошите майки, които насилват децата си

О, да… Този тип майки са наистина лоши и най-лошото е, че стават все повече и повече. До този момент се стига не изведнъж. Това е в следствие на лошо възпитание! Когато една майка прави всичко възможно да отдели детето от бащата, тя извършва срещу самото дете Домашно насилие, което всъщност по закон би трябвало да се наказва от българските съдилища, но ови… Почти винаги съдиите си затварят очите, защото са майки. Хубавото е, че и това започва да се променя. Зачестиха случаите, в които майки се подвеждат под съдебна отговорност и доста от бащите получават Упражняването на родителските права. Има светлина в тунела!

Защо го правят?

Най-честата причина за това е развод или раздяла. В 80% ит случаите, майките са бесни, че мъжа до тях по една или друга причина си е тръгнал и те започват да търсят отмъщение за това. Най-лошото възможно развитие е, когато майката е изневерила и иска нещо ново и раздялата е била по нейна инициатива. В последствие обаче, започва да съжалява за раздялата и се опитва да се върне, но мъжа я отхвърли. Тогава според статистиката 89% от делата за Родителски права са придружени с дело за Домашно насилие.

Тази публикация е качена от автор на ShareIt BG. Качете публикация и Вие!

Какво е Вашето мнение?

Публикацията е написана от Крис Димитрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Не можете да си видите детето

Антиваксър или проваксър

Проваксър или Антиваксър през 2021 г