in

Защо бият лекарите в България

А, защо не? Да не би отношението им да е нормално?

Често по новините обясняват, как бият лекарите в България. За съжаление се случва в държава, в която би трябвало да бъде добре защитена и либерална, но… дали това не е предизвикано от самите лекари?

Колко често ви се е случвало да отидете с детето си на лекар и отношението от отсрещната страна да бъде отвратително? Колко често са ви пренебрегвали и са гледали да ви разкарат по-бързо от лекарския кабинет? Колко често ви се е случвало да търсите помощ с отпуснато дете в ръцете ви и да ви разкарват от болница в болница? Ами нека ги бият лекарите! В края на краищата, колкото и либерална да съм, мисля, че има нужда да ги пошляпват от време на време!

Често лекарите се държат отвратително с нас!

Искам да ви запозная с един случай от Пловдив от преди няколко дни за младо момче, което тепърва трябваше да живее, да обича, да създаде семейство и кариера, но ови… Това няма да се случи и то не защото “така му е било писано”… Най-вероятно 18 годишното момче си отиде от този свят, заради лекарите и сестрите, които не се интересуват от нас, хората! Искат само дежурството им да мине бързо и безпроблемно… следващата смяна да се оправят и така всяка следваща смяна оставя пациаентите на следващата смяна. Така до безкрайността за нашите деца!

18 годишно дете почина в болница в Пловдив

18 годишно момче почина в Пловдивска болница, а родителите му алармират за лекарска грешка. Какво се случва?

Докато е с приятели, момчето пада и си удря главата. Чувства се неразположени и се прибира у дома. Споделя на родителите си, че главата го боли и започва да повръща, като веднага отиват в болница. Лекарите там препоръчват да остане за наблюдение през нощта, за да могат да използват клиничната пътека и да му направят нужните изследвания.

“Настаниха го и той изглеждаше добре!”  разказва майката Калина Дафчева

Два дни от болницата не спират да уверяват родителите, че момчето е добре и ще го изпишат, докато идва момента, в който го виждат в безжизнено състояние в болничното легло.

Реших, че спи, защото хъркаше. Когато погледнах лицето му, видях, че на възглавницата има петно, а от устата му излизаше секрет. Направо се ужасих. Разтресох го, опитвайки да го събудя. Той дишаше, имаше сърдечен ритъм” – разказва майката пред Нова ТВ

Отидох до дежурната стая, която беше на 4-5 метра от неговата. Викнах им бързо да повикат лекар, защото жена ми не може да събуди детето. Една от сестрите стана и ми каза:
Спокойно, бе, господине, ние му дадохме по-силно обезболяващо. Затова спи и не можете да го събудите” и тръгна бавно към стаята. В момента, в който влезе, и тя разбра, че нещо се случва. Тогава започнаха да правят животоспасяващи процедури, допълва бащата Йордан Дафчев.

„Чувах, че докторът иска да му сложат две дози адреналин. Това значи, че сърцето му спира. Бях на метър от леглото, не исках да излизам. Аз наблюдавах всичко. Лекарят не спираше да прави сърдечен масаж, два пъти каза на сестрата да аспирира. Абокатът му беше изваден и оставен на шкафа. Търсиха венозен път през крака му, но не успяха да намерят. Над трупа на детето ми докторът каза: „Моите съболезнования! Случва се…”, споделя майката Калина.

Цялата случка можете да видите на сайта на Нова ТВ

Най запомнящите се думи на лекари от родителите на 18 годишния Теодор

“Спокойно бе господине, ние му дадохме по-силно обезполяващо. За това спи и не можете да го събудите” – Сестрата

“Моите съболезнования! Случва се…” – доктора

“Знам какво ме чака сега, ще ме влачите по съдилищата” – доктора

Нека се върнем на въпроса… “Защо бият лекарите в България?” – Ще го кажа така, както доктора е казал на семейството. “Ами докторе! Случва се…” Най-вероятно няма и да спре да се случва, което като майка го разбирам. Не мога да си представя, а и не искам да си представя, как се чувстват родителите на починалото дете.

Ако търсим повече случаи, ще намерим още повече и те не спират

Ами аз нямам против сякаш да ги бият лекарите от време на време. В края на краищата и аз съм майка и на мен ми се е случвало да водя детето си на лекар и ми е идвало да му извия врата. Бият лекарите, защото те май са забравили какво е “Хипократовата клетва”. Започнаха да обръщат всичко в левове. Отношението им е отвратително към пациентите, а вие им пляскате по терасите, защото са се престрашили да лекуват някаквъ вирус.

Аме нека ги бият лекарите… Случва се!!!

Тази публикация е качена от автор на ShareIt BG. Качете публикация и Вие!

Какво е Вашето мнение?

45 Points
Upvote Downvote

Публикацията е написана от Крис Димитрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Антиваксър или проваксър

Проваксър или Антиваксър през 2021 г

Детски надбавки

Защо няма Детски надбавки за всички деца?