in

Проваксър или Антиваксър през 2021 г

Кой ще падне в боя в битката за оцеляване

Все по-актуална тема в България в предвид Корона-кризата. Разбира се, всеки има своята гледна точка по въпроса и всеки излиза със своя собствена теза. Аз ли…? Аз не съм антиваксър, но също съм един от хората, които категорично за момента отказват да се ваксинират.

Какво е да бъдеш антиваксър?

Като цяло самите хора, които се определят, като антиваксъри са тези, които отричат всякакви ваксини. За тях имунизационния календар е табу. Те не желаят да си поставят, каквато и да е ваксина в тялото, въпреки доказаната полза назад във времето, че страничните ефекти са ужасяващо малко и наистина защитават от много страшни болести.

Разбира се, държавата се е погрижила за този тип хора и най-вече за техните деца. Защо споменавам децата ли…? Просто е! Ако едно дете не е преминало през всички ваксинации според имунизационния календар, то няма да бъде прието в ясла, детска градина и училище. Оказва се, че ако родителя е антиваксър, това означава, че бъдещето на децата му е вече предопределено.

Имаше дори си спомням един случай, в който свещенник от Сливен мисля (не съм сигурен), му беше отказан приема на детето му в Детска градина, именно защото не е имунизирано. Водеха се някакви дела в съда и в крайна сметка, забраната за посещение на детето отпадна. До тук добре…

Какво се промени през 2021 г в думата “Антиваксър”

Докато през 2019 година – антиваксърите в България се брояха на пръсти, то през 2021 година около 40-50% се оказват антиваксъри. Да, ама не! Според всякакви познати и непознати лица от големия екран, ние всички (неваксинираните) сме антиваксъри! Смешно е, нали? Как може да наречеш човек, който има всички ваксини, децата му са имунизирани с всички ваксини според имунизационния календар – Антиваксър?!

“Уважаеми” господа и госпожи проваксъри… Няма как ние да сме антиваксъри! Просто ние сме трезви хора, които все още мислят с главите си. Нямаме нищо против да си сложите абокат и да се разхождате със системи с ваксинен рНК разтвор из домовете си. Аз, “антиваксъра” смятам да разчитам на здравия разум и да поотложа ваксинацията за сега, поне в близките 5 години. Защо ли…?

Ваксините са убили едни от най-страшните болести в света

В днешно време, както по-горе казах, децата още от самото си раждане преминават през имунизации с ваксини, което е спомогнало да изтрием почти до 100% едни от най-страшните болести в света. Ето, като пример ще дам ваксинацията от ден 0 на дете в България:

Имунизации

 • всички новородени се имунизират с ваксина срещу хепатит Б през първите 24 часа от раждането и с ваксина срещу туберкулоза /БЦЖ/ от 48-мия час след раждането до изписването им от родилния дом
 • от втори, трети и четвърти месец децата се ваксинират срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус инфлуенце тип Б инфекции и пневмококови инфекции, както и срещу хепатит Б, ако ваксината срещу хепатит Б е в състава на многокомпонентна ваксина
 • ако хепатит Б ваксината не е в състава на многокомпонентна ваксина, втора доза се прилага от първия месец и трета доза от шестия месец
 • ваксината срещу пневмококови инфекции на третия месец не се прилага при децата, родени след 31.12.2019 г.
 • между 7 и 10 месечна възраст на децата без белег от БЦЖ имунизацията в родилния дом се поставя БЦЖ ваксина след отрицателна туберкулинова проба
 • от тринадесетия месец децата се имунизират с комбинирана ваксина срещу морбили, рубеола и паротит

Реимунизации

 • от дванадесетия месец – реимунизация срещу пневмококови инфекции, но не по-рано от 6 месеца след: прилагане на третия прием при децата, родени преди 01.01.2020 г. и втория прием при децата, родени след 31.12.2019 г.
 • от шестнадесетия месец – реимунизация срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит и хемофилус инфлуенце тип Б инфекции, но не по-рано от 12 месеца след прилагане на третия прием
 • на 6 г. възраст – реимунизация срещу дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит
 • на 7 г. възраст – реимунизация срещу туберкулоза на лицата с отрицателна туберкулинова проба
 • на 12 г. възраст – реимунизация срещу морбили, рубеола и паротит и и срещу дифтерия, тетанус, коклюш
 • на 17 г. възраст – реимунизация срещу тетанус и дифтерия
 • при навършване на 25 години, както и на всеки 10 години след това – реимунизация срещу тетанус и дифтерия

Какво прави впечатление тук? Всички ваксини, които се прилагат от ден 0 на децата са тествани с години преди да се допуснат за употреба, като след още няколко години те стават задължителни в България. Повечето от тях са наложени по времето на Комунизма но те наистина са спасявали безброй животи. Да подчертая отново… Тествани и изпитвани с години преди да бъдат одобрени за употреба!

Източник на информацията е Министерството на здравеопазването на Република България.

Защо отказвам ваксината срещу COVID-19?

Нека Ви кажа нещо, което може би ще Ви е трудно да разберете… Аз не съм се ваксинирал и няма да го направя поне докато не минат 5 години от разрешението за употреба на която и да е ваксина срещу COVID-19! Това в никакъв случай не ме прави антиваксър! Може би някои средноинтелигентни от Вас са разбрали, че не съм против ваксините. Напротив… Аз съм ЗА ваксините, но след като бъдат изпълнени няколко нормални, чисто човешки и регистрационни условия.

За да се ваксинирам, аз трябва да съм сигурен в няколко неща, които ги има налични в не толкова бързо пуснатите ваксини, а те са:

 1. Да има достатъчно данни за страничните реакции
 2. Да не се налага да се подписвам за отказ от отговорност на производителя
 3. Да съм сигурен, че след ваксинация (не на секундата) няма да мога да се заразя от COVID (или поне 90%)
 4. Да съм сигурен, че след ваксинация няма да заразявам околните с COVID
 5. …не на последно място да спрат да ме облъчват от всички ТВ и Радио честоти, че ако не се ваксинирам, няма да могат да ми уредят чувал за трупа или да търсим връзки за чувал.

Живейте спокойно и спрете да се почесвате там, където не Ви сърби!

Искам да отправя един съвет към всички Проваксъри… Хора, ваксинирайте се колкото си искате и спрете да гледате в чуждата паничка. Та нали за това се ваксинирате, за да бъдете здрави, за да не умрете… Ами по дяволите, оставете ни на мира. Вие сте защитени с няколко игли (повече от колкото ако отидете на иглотерапия), имате си бустерни дози… Сложете си маските спокойно, показвайте си сертификатчето в заведението, дишайте собствения си лош дъх и ни оставете нас. Ние си ходим без маски, не се ваксинираме през седмица, повечето сме го прекарали и си имаме антитела.

Още нещо… Какво значи, че след преболедуване на COVID имаме антитела за определн времеви срок…? Ама моля Ви се… Няма срок на годност на естествените анти-тела. Те са си там и чакат отново да дойде болестта и я смазват стотици пъти по-добре от ваксината Ви. Вие така и така сте умрели от страх и се кръстите преди да излезете да разходите кучето си… Сложете си маските, избягвайте хората и си разхождайте кучето навътре в гората. Ние ще си живеем живота спокойно и ако вземем да пукнем от ковида… Ами, такъв ни бил късмета!

Айде, със здраве и приемете публикацията ми, като тема за размисъл.

Поздрави,
Иван Занков (от новите антиваксъри)

Какво е Вашето мнение?

Публикацията е написана от Иван Занков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Домашно насилие

В България: Майките се възползват от закона за Домашно насилие

Защо бият лекарите в България

Защо бият лекарите в България