in

Атака спаси управлението на ГЕРБ

Вотът на недоверие не мина, кабинетът остава. Решаващи бяха гласовете на “Атака”

Снимка: Свободна европа

Управляващото мнозинство в парламента отхвърли в сряда вота на недоверие към третия кабинет на Бойко Борисов със 124 гласа “против” срещу 102 “за” и 9 “въздържал се”. Той беше внесен от БСП заради провал на екологичната политика на правителството, но получи подкрепа само от депутатите на социалистите и ДПС.

За да успее вотът на недоверие, бяха небходими поне 121 гласа “за”, докато коалицията на ГЕРБ и “Обединени патриоти” имаше гарантирани 116. Управляващите обаче надделяха благодарение на гласовете на “Атака” и осмина независими народни представители. Всички от групата на “Воля” пък се въздържаха, след като през последната седмица твърдяха, че все още не са решили как да гласуват.

Пленарната зала беше необичайно пълна, което провокира и проблеми със системата за гласуване. От заседанието на парламента отсъстваха Делян Пеевски от ДПС и Донка Симеонова от БСП, която от няколко месеца не идва в Народното събрание по здравословни причини.

Пред депутатите не се яви и премиерът Бойко Борисов, което предизвика критики от опозицията. Председателят на парламента Цвета Караянчева обаче обясни, че той не е длъжен да присъства. От “Атака” пък имаха претенции, защо лидерът на НФСБ Валери Симеонов не участва във воденето на заседанието, въпреки че е зам.-председател. На тази забележка Караянчева отговори, че следващия път изрично ще го задължи да е на трибуната.

Тази новина идва до Вас със съдействието на Свободна Европа

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Докладвай

Какво мислите за историята?

46 гласа
Upvote Downvote

Написано от ShareIt Web Team

Ние сме екипа на #ShareIt. Идеята е, да концентрираме на едно място Новини, Коментари, Събития и Сценарии, за да не се лутате в морето от Фалшиви новини. Ние не сме журналисти, а използваме легални потвърдени източници, чрез feed.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане …

0

За един закон на едни майки

Атаките срещу семейството ми придобиват “Уродливи измерения”