in

За социалните мрежи и мощта, която притежават

Последните действия на социалните мрежи срещу Президента – Тръмп, показват колко силни са.

--Твоята реклама тук--

В днешно време голяма част от нас използват социалните мрежи за забавление, убиване на време и за Бизнес. В тази ситуация всичко изглежда нормално, дори прекрасно. Непрекъснато си проверяваме Facebook-а, Twitter-а или гледаме клипчета в YouTube, като си мислим, че можем да изразим собственото си мнение и то да достигне много хора.

Не всичко е така, както изглежда обаче. Малко хора всъщност са си направили труда да разучат, какво знаят социалните мрежи за Вас. Интересното е, че тези социални мрежи знаят и помнят факти за Вас, които Вие самите сте забравили.

Социалните мрежи – контрол в световен мащаб

Доста от Вас са наясно, какво се случи с профилите в социалните мрежи на Президента Тръмп. Първо от Facebook обявиха, че закриват и блокират всички страници и профили, които има Президента Тръмп. После това действие бе взето и от Twitter, YouTube и още платформи, които обявяват, че се борят с фалшивите новини и го правят, защото имат условия за ползване или стандарти на обността.

В последно време зачестиха изтритите публикации и блокираните потребители, защото са нарушавали стандартите на общността на Facebook. Просто защото си написал думата “Циганин”, не “Ром” се оказва, че си сгрешил. Когато започнеш да изразяваш своето мнение, социалните мрежи ти налагат цензура и това някак си изглежда нормално, защото виждаш ли… нарушаваш техните стандарти.

Социалните мрежи управляват света, дали?

Твърдения се чуват много, но по-скоро това не е вярно. Социалните мрежи не управляват света, но са един добър инструмент, както да заглуши свободата на словото, така и да пропагандира идеали, които “не нарушават стандартите на обността”.

--Твоята реклама тук--

Социалните мрежи срещу Доналд Тръмп – Хронология

“Президентът на САЩ Доналд Тръмп беше лишен от възможността да публикува в едни от най-популярните социални мрежи. Туитър беше основният му канал за комуникация, където той беше следван от милиони.” цитат от статия на Свободна Европа

Водещите социални мрежи отново блокираха профилите на американския президент Доналд Тръмп. Този път причината беше неговата реакция спрямо протестите във Вашингтон, които прерастнаха в щурм на Капитолия.” – цитат от статия на Вести

Компанията Google обяви, че временно блокира профила на Доналд Тръмп в YouTube.

Силата на социалните медии да контролират обществените нагласи е невероятна. Колкото и конспиративно да Ви се струва, трябва да знаете, че примерно Facebook и Google знаят, в колко часа, на коя дата и с кой сте били във Вторник през 2019. Като изключим тези на пръв поглед незначителни данни, се оказва, че социалните мрежи си предават информация една с друга, без дори да знаете. Защо не знаете ли…? Защото не четете политиката за поверителност, а просто се съгласявате, за да може да си прегледате NewsFeed-а.

--Твоята реклама тук--

Тази статия е изпратена от наш читател и публикувана без редакторска намеса. Искате и Вие да изкажете своето мнение? Направете го сега.

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

YouTube спря канала на Доналд Тръмп

YouTube спря канала на Доналд Тръмп

Христо Иванов: Всичколозите ще ни обясняват, че нищо не може да се промени

Христо Иванов: Всичколозите ще ни обясняват, че нищо не може да се промени