in

БСП върна мандата на Президента! Избори на 11-ти Юли

--Твоята реклама тук--

Последният шанс за съставяне на правителство отлетя

Днес Президента – Румен Радев връчи проучвателния мандат на третата по сила партия в 45-тото народно събрание – БСП. Корнелия Нинова върна мандата веднага след връчването му, както направиха и от втората по големина партия.

Следващата седмица Президента ще разпусне парламента с указ, като ще назначи служебно правителство до провеждането на новите предсрочни парламентарни избори, които ще бъдат на дата 11.07.2021 г.

Предсрочни избори на 11-ти Юли

Президентът коментира, че ако на следващите избори изпаднем в същата ситуация, да не може да бъде съставено стабилно правителство, ще се изпадне не само в политическа, но и в конституционна криза. Дали България има шанс да се превърне в президентска република, ще стане ясно някъде около месец Август.

Протести и Контра-протести

Пред презитенството, управляващата до момента 11 години партия ГЕРБ провежда протест, за да попречат на демокрацията в държавата. Цялата младеж на ГЕРБ бяха строени пред президенството от министрите в оставка, за да протестират. При опит да разберем, защо протестират от ГЕРБ, те не можаха да обяснят точно. В същото време граждани се събраха на контра-протест, за да защитят Президента и президентската институция.

--Твоята реклама тук--

ММА биячи организираха протеста заедно с ГЕРБ, а стотици полицаи са ангажирани да се грижат за реда.

В същото време в парламента се карат за заплата и субсидия

В парламента партиите на статуквото се обединиха и не позволиха заплатите на депутатите да бъдат понижени до средната заплата за страната от около 1400 лв, а субсидиите нажежиха отношенията още. Намаляването на субсидията от 8 лв на 1 лв, беше категорично отхвърлено от ГЕРБ, БСП и ДПС. От ГЕРБ заговориха, че са съгласни с намаляването на субсидиите, но трябва да се огранизират правила, как Фирми и Хора да могат да даряват на партиите.

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

--Твоята реклама тук--

Comments

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Назначенията в последния момент на Борисов в администрацията

Ваксини на Pfizer ще има и за децата от Юни в ЕС